Recenzia săptămânii: Auggie-Doggie Pullman din „Minunea” și lecția răbdării de care avem acum nevoie
Recenzia săptămânii: Auggie-Doggie Pullman din „Minunea” și lecția răbdării de care avem acum nevoie

Recenzia săptămânii: Auggie-Doggie Pullman din „Minunea” și lecția răbdării de care avem acum nevoie

Autor: Matei Octavian, clasa a V-a B

Tuturor ne place ca în jurul nostru să fie bucurie, voie bună, calm, activități care sa aducă fericire,  relaxare. Uneori nici nu realizăm ce înseamnă o plimbare cu prietenii în parc, pe bicicletă sau un joc cu mingea, un spectacol sau….

Situația actuală ne-a arătat cât de necesar este să apreciem lucrurile simple și firești, cât sunt de importante pentru viață.

M-am gândit la un personaj din cărțile citite de mine până acum care ar putea face față cel mai bine situației de autoizolare în care ne aflăm de un timp care pare foarte, foarte lung. Calitățile deosebite ale lui August, eroul din cartea Minunea de R. J. Palacio, sunt calitățile care ne ajută cel mai mult în această situație de excepție.

Am citit prima dată această carte când eram mai mic, dar multe, multe le-am înțeles mai târziu, când am recitit-o. De ce este exemplu pentru mine? De ce îl admir? Datorită curajului său, puterii de stăpânire, bunătății sale deosebite. Știe să fie ferm, dar și să renunțe, să construiască și să repare acolo unde vorbele și jignirile au distrus, știe să aline și șă mângaie, când el ar avea nevoie de ocrotire, își dorește corectitudine. Apreciază devotamentul, prietenia adevărată, dar renunță cu durere la cel care i-a înșelat așteptările. Este creativ, lipsit de egoism, drept, sincer, știe să aprecieze ceea ce primește.

Acest personaj te învață ce este răbdarea, bunătatea, înțelegerea, creativitatea, stăpânirea de sine, calități cu adevărat  valoroase.

Este sigur că voi mai reciti această carte și totdeauna voi descoperi noi aspecte care mă vor uimi. O voi reciti de câte ori voi simți ca îmi scade forța, încrederea în mine, când mă voi simți frustrat, neînțeles, jignit. Și voi învinge greutățile, aparent foarte mari.