Cum a fost trecerea la învățământul liceal în sistem britanic
Cum a fost trecerea la învățământul liceal în sistem britanic

Cum a fost trecerea la învățământul liceal în sistem britanic

Autor: Daria, clasa a X-a Cambridge

„Am petrecut opt ani de zile într-un sistem de învățământ de stat. În tot acest timp, simt că nu am fost recunoscută decât ca o altă fată din mulțime. Pentru mine, lucrurile s-au schimbat în clasa a IX-a, când am primit o bursă la IOANID, în clasa de științe, locul în care, pentru prima dată, am fost apreciată, la nivel academic și nu numai.

Treptat, am reușit să îmi reconstruiesc stima de sine, iar acum, în clasa a X-a, am schimbat sistemul de învățământ și am optat pentru clasa internațională, în sistem Cambridge. Astfel, am învățat cât de mult mă forța vechiul sistem să învăț fără aplicabilitate, doar noțiuni teoretice, fără să primesc și perspectiva utilizărilor practice.

Dacă în sistemul de stat creativitatea și individualitatea nu sunt apreciate, în cel privat am simțit că am libertatea de a-mi exprima propriile idei și de a nu fi judecată pentru acestea. În programa românească, materia este una stufoasă și nu îndeajuns explicată, cel puțin din punctul meu de vedere. În sistemul Cambridge, am avut bucuria să observ o gradualitate în introducerea noilor noțiuni. Acest sistem este unul care mi se potrivește și cred că, datorită lui, mă pot dezvolta la capacitate maximă atât la nivel intelectual, cât și individual.”

Liceul Internațional IOANID le oferă elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a șansa de a beneficia de burse pentru înscrierea în cadrul unui sistem de școlarizare internațional Cambridge. Bursele sunt parțiale, în valoare de 50% din taxa anuală. Taxele de școlarizare pentru această clasă au o valoare totală de 11.000 euro/ an, din care părinții vor susține doar 5.500 de euro/ an. Îmscrierea se face completând formularul următor: www.ioanid.com/inscriere-burse-ioanid-sistem-international 

Orele se desfășoară exclusiv în limba engleză, iar materiile studiate în primii doi ani sunt: English First Language, International Mathematics, Science (Physics, Chemistry, Biology – combined), History, French – Foreign Language, Business Studies Information & Communication Technology, Global Perspectives, Sports. Diplomele oferite de Cambridge International Education sunt dovada reușitei academice, fiind apreciate de universități și angajatori din toată lumea. Peste 10.000 de școli din 160 de țări urmează programele Cambridge, care oferă flexibilitate în crearea curriculumului: școlile au libertatea de a alege materiile cele mai potrivite pentru elevii lor.

Sursă foto