Gânduri de licean | Primul an într-un liceu privat din Capitală
Gânduri de licean | Primul an într-un liceu privat din Capitală

Gânduri de licean | Primul an într-un liceu privat din Capitală

Autor: Daria, bursieră în clasa a IX-a

Emoțiile examenului de Evaluare Națională au trecut, dar, imediat, și-au făcut loc în sufletul meu altele noi. În față mi se deschidea un drum nou. Unul plin de necunoscut – profesori noi, colegi noi, școală nouă. Mai ales școală. În fiecare vacanță de vară mă întrebam cum avea să arate școala?! Ce i se întâmplă ei când elevii sunt în vacanță?!

I s-au zugrăvit pereții, sălile de clasă au mobilier și dotări noi? Cu ce surprize ne așteaptă la începutul unui nou an școlar? Toate aceste întrebări mă frământau și acum, dar parcă neliniștea și curiozitatea erau mai mari. Urma ca din toamna lui 2019 să fiu liceană într-o școală privată. La IOANID, în centrul Capitalei.

Încet, încet răspunsurile la întrebările mele se lămureau și mă lămureau.

În fiecare dimineață, o clădire frumos renovată, cu săli de clasă primitoare și dotate după ultimele standarde ale secolului al XXI-lea își deschide larg porțile ca și cum și-ar îmbrățișa fiecare elev. În sfârșit, mersul la școală devine o plăcere. Nicio zi nu seamănă cu cea anterioară, pentru că aduce amintiri noi în „familia” IOANID.

Uneori, nici nu simt când trec cele opt ore de cursuri, împletite atât de frumos cu prietenia profesorilor și a colegilor, cu vizite la muzee literare, cu activități utile și interesante desfășurate în cadrul lecțiilor interactive sau al cursurilor de orientare în carieră și dezvoltare personală.

Aici simt că și părerea mea contează, că și dorințele mele sunt ascultate și, ce consider foarte important, profesorii sunt mereu disponibili pentru fiecare copil. Nu simt că e o rușine să dai un răspuns greșit la o întrebare. De când sunt la IOANID am început să învăț de plăcere și nu de frica notelor. Ele sunt pe măsura efortului depus și sunt corect justificate.  

Ce spune Sebastian, colegul Dariei, despre experiența de licean la IOANID.