IOANID începe noul an școlar folosind Kinderpedia, o platforma românească dedicată educației
IOANID începe noul an școlar folosind Kinderpedia, o platforma românească dedicată educației

IOANID începe noul an școlar folosind Kinderpedia, o platforma românească dedicată educației

IOANID – Grădiniță, Școală și Liceu va folosi Kinderpedia începând din septembrie 2019 pentru managementul activității și relația cu părinții. Kinderpedia este o platformă românească dedicată managementului și comunicării în grădinițe și școli, care va lansa și un catalogul școlar online, plus alte funcționalități de evaluare până la finalul anului.

Astfel, IOANID va debuta noul an școlar folosind platforma Kinderpedia pentru a fluidiza comunicarea cu părinții și a le facilita acestora implicarea în procesul educațional, cât și pentru a-și simplifica procesele administrative, prin intermediul aplicațiilor native de Android și iOS pentru părinți, educatori, profesori și directori.

Aici, la IOANID, buna comunicare cu părinții este unul dintre stâlpii care stau la baza succesului elevilor noștri. Într-o eră a informației care circulă foarte rapid, este important să fim tot timpul în legătură cu pilonii procesului educațional: elevi, profesori și părinți. Fie că distribuim poze de la activitățile desfășurate zilnic sau că avem acces la resurse digitale, Kinderpedia ne ajută să dăm dovadă de transparență și deschidere în tot ceea ce facem. 

De asemenea, suntem bucuroși că putem susține antreprenorialul local, folosind o platformă dezvoltată în România, la standarde europene. Suntem siguri că va fi o colaborare de succes, o platforma educațională fiind esențială pentru un sistem de educație performant, cu accent pe inovație, creativitate și o abordare 360 a procesului învățării.  Anca Biriș, manager IOANID – Grădiniță, Școală și Liceu.

 

Kinderpedia este un instrument inteligent care ajută educatorii, profesorii și directorii de grădinițe și școli să salveze între 6 și 9 ore pe săptămână, menținând părinții conectați și implicați. Întreaga activitate este centralizată și coordonată cu ajutorul unei singure soluții, astfel încât reduce timpul administrativ al profesorilor si educatorilor cu peste 40%, îmbunătățește semnificativ implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit și oferă directorilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din instituție.

Prin lansarea versiunii pentru școli și licee, ce va cuprinde și catalog școlar electronic, venim în întâmpinarea unei nevoi semnalate de o parte semnificativă a clienților noștri, aceea de la le oferi părinților continuitate în tranziția de la grădiniță la ciclul primar și, mai apoi, la cel gimnazial și liceal. Numeroase grădinițe de prestigiu care foloseau deja Kinderpedia de un an sau chiar doi și-au manifestat intenția de a implementa platforma și pentru școală, inclusiv liceu, astfel că pe parcursul lunii august vom anunța noi parteneriate.

Acesta este doar un prim pas în asigurarea unui instrument complet de monitorizare a progresului elevilor și feedback personalizat pe principalele categorii de dezvoltare personală și academică. Vom continua prin lansarea, până la sfârșitul anului, a unui modul complex de evaluare, configurabil pe principalele curicule de învățământ: curicula națională, curicula britanică (inclusiv Early Years Foundation Stage), Waldorf, Montessori, Reggio Emilia etc., a declarat Daniel Rogoz, Manager și Co-Fondator Kinderpedia.

Kinderpedia este o platformă de tip cloud, multi-language și multi-currency, găzduită în siguranță pe serverele Amazon, funcționează că o aplicație nativă pe Android și iOS și este, de asemenea, accesibilă din orice browser. Intre modulele Kinderpedia se numără: managementul copiilor și al familiilor, managementul grupelor, înscrierea si planificarea capacității, managementul personalului, planificarea personalului și calendarul turelor, orarul de activități, calendarul de  evenimente, meniul săptămânal, check-in pe baza de QR code, cronologie zilnică și raportare, observații individuale pentru fiecare activitate, galerie foto și video, notificări push personalizabile pe aplicația mobila, registrul medical al copiilor, modul de chestionare, modul de newsletter, stocarea de documente in cloud, managementul mai multor locații, rapoarte personalizate, prognoza veniturilor, facturarea automată.