De ce am ales hocheiul pe gheață, un sport necunoscut în România
De ce am ales hocheiul pe gheață, un sport necunoscut în România

De ce am ales hocheiul pe gheață, un sport necunoscut în România

Autor: Sara, clasa a IX-a

Deși nu este popular în țara noastră, hocheiul pe gheață începe să prindă rădăcini. Deseori, când le povestesc oamenilor despre practicarea acestuia, primesc drept răspuns o privire întrebătoare și o sumedenie de întrebări. Presupun că este normal, având în vedere că nu se promovează îndeajuns și unicul patinoar dotat corespunzător se află la marginea orașului, dar consider că sunt multe aspecte ascunse ale hocheiului ce merită împărtășite.

În primul rând, este un sport mult mai complex decât pare. În absolut fiecare zi, la orice oră, are loc câte un antrenament. Fie că e vorba despre copii de 5 ani care fac primii lor pași cu patinele, fie că e vorba de adulți de 40 de ani, în căutarea unui hobby mai deosebit, pe holurile patinoarului e mereu forfotă.

Participanții nu se limitează doar la antrenamente, deoarece, în fiecare weekend, câte o echipă pleacă în deplasare pentru a se întoarce cu o victorie în campionatul național. Cu toate grupele de vârstă de la toate echipele, există sute de jucători care duc hocheiul la un nou nivel în România.

În al doilea rând, deși sunt sigură că în orice sport se formează o comunitate, eu vă pot spune doar despre cât m-a impresionat cea din cadrul hocheiului. Fiindcă, într-adevăr, prietenii pe care mi i-am făcut acolo sunt prietenii care mi-au fost alături la greu, care m-au încurajat de la început și care mereu mă fac să zâmbesc.

Până la urmă asta e cea mai bună parte la hochei. Poți face performanță și poți aduce medalii, dar nimic nu se compară cu fericirea pe care o simți după un meci câștigat cu echipa, când toți sărim de bucurie și suntem mândri de realizarea noastră.

Sursa foto: Scotty Gomez Foundation