IOANID. Suntem ceea ce alegem
IOANID. Suntem ceea ce alegem

IOANID. Suntem ceea ce alegem

Autor: Sebastian, bursier în clasa a IX-a U

Prima mare provocare din viața mea a fost să aleg un liceu care să se potrivească cel mai fidel aspirațiilor cu care am plecat la drum și aptitudinilor cu care am fost setat din fabrică. IOANID este o alegere de două ori mai grea, pentru că înseamnă să alegi între stat și privat, sau între valul cu care pleacă toți foștii tăi colegi către Lazăr, Vianu sau Mihai Viteazul, şi calea îngustă pe care pășesc cei mai puțini, către un liceu privat aflat la început de drum.

Suntem ceea ce alegem, astfel că astăzi sunt un cursant al liceului IOANID. Am ales în deplină cunoștintă de cauză locul în care m-am regăsit cel mai mult, fiind cel mai apropiat de așteptările și standardele pe care mi le-am stabilit în timp.

Dincolo de valoarea incontestabilă a programului academic pot spune că facem parte dintr-o familie. Dintr-o comunitate autentică în care oamenii sunt legați de aceleaşi valori și, nu în ultimul rånd, unii de alții.

Fiecare zi la IOANID este o colecţie de încurajäri, provocări, zâmbete și, în definitiv, o stare de bine care-mi certifică, la sfârşitul fiecărei zile, că sunt pe drumul cel bun.

Sunt zilnic alături de oamenii care-mi sunt dragi şi de profesorii pe care-i simțim cu adevărat aproape de mintea şi de inima noastră. Fără să sune a clişeu, este un sentiment UNIC să știi că faci parte dintr-o echipă care s-a format pentru tine si viitorul tău.

Faptul că suntem un număr mai mic de elevi intr-o clasă face ca lucrurile să împrumute o patină mult mai personală. Legăturile care se formează în comunitatea noastră sunt mult mai puternice, relațiile dintre colegii mei devenind adevărate prietenii.

Pentru mine este esențial sentimentul de apartenență. Faptul că-mi petrec opt ore pe zi aici face ca lOANID să devină o a doua casă. Mai exact, lOANID a devenit acasă, adică locul în care îți îngădui să fii tu.