Idei pentru o petrecere reusita de Halloween… in online
Idei pentru o petrecere reusita de Halloween… in online

Idei pentru o petrecere reusita de Halloween… in online

La doar o luna de cand portile scolilor s-au redeschis, dupa o lunga perioada in care profesorii din toate formele de invatamant au organizat sistemul de predare in online, ne vedem pusi in fata situatiei in care reluam acest tip de invatare. Din pacate insa, perioada de doua saptamani in care cursurile sunt suspendate acopera si una dintre sarbatorile cele mai asteptate de copii – Halloweenul. Profesorii de limba engleza si nu numai au gasit moduri inedite de a marca aceasta zi in timpul videoconferintelor, motiv pentru care dorim sa venim in intampinarea tuturor si sa va oferim cateva sugestii de a sarbatori Halloweenul alaturi de elevii vostri, chiar daca, momentan, va intalniti pe… ZOOM.

Pentru elevii din ciclul primar, in afara costumelor de Halloween purtate in fata camerei, puteti intercala videoconferintele cu o serie de activitati de grup, cum ar fi tururi virtuale ale unor case bantuite, escape room digital sau concurs online de sculptat dovleci. Iata mai jos ideile noastre pentru acest nivel:

Pentru elevii mai mari, de gimnaziu si liceu, optiunile de a sarbatori Halloweenul in mediul online cresc, in programul zilei fiind absolut obligatorii sesiunile de popcorn si filme de groaza, vizita virtuala la Cernobil sau concurs de scriere creativa cu inceput infricosator. Detalii despre activitatile propuse pentru preadolescenti si adolescenti veti regasi urmand linkurile de mai jos:

  • Movie time & popcornFriday the 13th, Nightmare on Elm Street, Halloween, The Exorcist, The Ring, The Sixth Sense, Insidious, Cloverfield, Poltergeist.
  • Virtual haunted houses tours
  • Most creative mask contest
  • Scary Story Writing Contest. Anyone who has ever shouted, “Don’t go into the basement!” during a horror movie will enjoy writing scary stories with the team. To start this activity, give your students a first line or theme. Suggestions for prompts: It was a dark and stormy night…,  The house stood empty for as long as anybody could remember…,  It all started when he died…, I was sure I was alone, until…, I couldn’t shake the feeling that someone, or something, was watching me…, A scream rang out through the silence…, They came from the sea…, Murder is never a pleasant affair, but this one was especially foul…
  • Virtual escape room
  • Halloween Trivia 
  • Online pumpkin carving

Speram ca propunerile noastre va vor fi de ajutor in a le induce celor mici ideea de normalitate si asteptam parerile sau imagini de la voi, daca le veti folosi la clasa!