O nouă sesiune de înscrieri la Bursele Liceului Internațional IOANID 2020-2021
O nouă sesiune de înscrieri la Bursele Liceului Internațional IOANID 2020-2021

O nouă sesiune de înscrieri la Bursele Liceului Internațional IOANID 2020-2021

Liceul Internațional IOANID continuă programul de burse dedicat elevilor din clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, care își doresc să studieze în clasa de filologie, științe ale naturii sau clasa internațională în sistem Cambridge! Pentru obținerea burselor, aplicanții vor da un test interdisciplinar, la limba română, matematică și limba engleză.

Bursele integrale pentru clasele de filologie sau științe ale naturii acoperă toate cheltuielile școlarizării la o instituție de învățământ privat: manuale, auxiliare, ore suplimentare de limba engleză, mese de prânz și ore de teme cu profesorii.  Acestea pot fi acordate până la sfârșitul ultimului an de liceu, dacă elevii continuă să obțină rezultate foarte bune (media anuală de minimum 9.50).

Bursele pot fi atât integrale, cât și parțiale, în funcție de rezultatele obținute la evaluările interne, taxele de școlarizare fiind acoperite de liceu cu o proporție de până la 100% din valoarea totală.

Elevii care își doresc să se înscrie în sistemul de școlarizare internațional Cambridge vor desfășura cursurile exclusiv în limba engleză. Diplomele oferite de Cambridge International Education sunt dovada reușitei academice, fiind apreciate de universități și angajatori din toată lumea. Peste 10.000 de școli din 160 de țări urmează programele Cambridge, care oferă flexibilitate în crearea curriculumului: școlile au libertatea de a alege materiile cele mai potrivite pentru elevii lor. Bursele sunt parțiale, în valoare de 50% din taxa anuală. Taxele de școlarizare pentru această clasă au o valoare totală de 11.000 euro/ an, din care părinții vor susține doar 5.500 de euro/ an.

Etapele evaluării sunt:

  • Etapa I – completarea formularului online de înscriere – www.ioanid.com/formular-inscriere-burse;
  • Etapa a II-a – test interdisciplinar, la limba română, matematică și limba engleză, care va avea o durată de 120 de minute. Data desfășurării se va stabili în funcție de numărul înscrierilor, testul fiind elaborat și evaluat în cadrul Liceului Internațional IOANID de către o comisie numită de directorul unității.

Liceul Internațional IOANID a fost deschis în luna septembrie a anului 2018 și se află în apropierea zonei Piața Romană din București, într-o clădire monument istoric. Grădinița IOANID și Școala Gimnazială IOANID funcționează încă din 2009, având împreună în jur de 450 de elevi.  Conceptul IOANID are în centru un program educațional competitiv, de înaltă calitate, într-un mediu în care se încurajează învățarea și cercetarea.

“Echipa noastră înțelege faptul că liceenii nu răspund pe măsura așteptărilor noastre la pasivitatea care caracterizează în acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal îl reprezintă crearea unor experiențe de învățare care să atragă elevii. Predarea este una de tip interactiv, expunând participanții la experiențe de învățare, ateliere practice. Misiunea noastră devine aceea de a stimula liceenii, echilibrându-i și pregătindu-i ca viitori adulți într-o instituție în care procesul static tradițional devine dinamic și captivant”, povestește Anca Biriș, fondatoarea IOANID.

Mai multe detalii  despre Programul de Burse IOANID puteți găsi la www.ioanid.com/burse sau contactând reprezentanții școlii, la telefon – 0758.054.437 – sau prin e-mail – [email protected].