Siguranța pe internet a copiilor. Ce trebuie să știe un părinte
Siguranța pe internet a copiilor. Ce trebuie să știe un părinte

Siguranța pe internet a copiilor. Ce trebuie să știe un părinte

Internetul este o poartă deschisă către o multitudine de informații și a scurtat distanțele între oameni. Avem acces la resurse educaționale, evenimente, muzică, filme și găsim soluții aproape la orice. Totuși, internetul este un mediu favorabil și pentru dezinformare, înșelătorie și abuz emoțional. De aceea, este necesar să știm care sunt instrumentele de vigilență  atât pentru binele copiilor, cât și pentru al nostru.

 

Din motive lesne de înțeles, așa a apărut pe întreg mapamondul Ziua Siguranței pe Internet, care se desfășoară anual, în luna februarie. În anul 2023, această zi se sărbătorește 7 februarie. Scopul ei este de a promova conștientizarea utilizării în siguranță a mediului despre care vorbim – internetul.

Cu această ocazie, Liceul Internațional IOANID organizează o dezbatere despre pericolele din mediul online la care sunt expuși atât adulții, cât și copiii și de ce este nevoie de precauție. Dialogul o să aibă loc între Mădălina Mitricioasa, psiholog clinician cu o experiență de 15 ani în domeniul pornografiei infantile prin sisteme informatice și Agnes Remalia Dragomir, consilier școlar, psiholog specialist psihoterapie și psihologie clinică. Evenimentul se va desfășura online, în data de 13 februarie, la ora 19:00 și participarea este gratuită. Ce înseamnă siguranță pe internet într-o lume care pune totul în același loc? În mediul online există în fiecare secundă 750 de mii de prădători sexuali care vor să profite și tot aici există informații despre cum putem să avem grijă de noi sau la cine să apelăm ca să fim în siguranță!  În anul 2021 au fost raportate 85 de milioane de fotografii și videoclipuri cu conținut violent și conotații sexuale. Cum și în ce fel influențează viața noastră? Dar a copiilor noștri? Cum putem să transformăm o Zi a Siguranței Online” într-o săptămână, un an și o viață mai sigură pentru copii și pentru noi?

Veți afla soluții și mai multe detalii în cadrul dezbaterii, care poate să fie urmărită accesând acest link: https://us06web.zoom.us/j/3541469181

Pagina de Facebook a  evenimentului: https://fb.me/e/2ABIoOD9o

„Împreună pentru un internet mai bun”