Georgiana Popovici – dragostea pentru numere ramane eterna
Georgiana Popovici – dragostea pentru numere ramane eterna

Georgiana Popovici – dragostea pentru numere ramane eterna

Astazi o avem in prim-plan pe Georgiana Popovici, care are peste 20 de ani de experienta de predare a matematicii si a reusit sa pregateasca cu succes o multime de candidati pentru examenele internationale in matematica si statistica. S-a alaturat echipei IOANID recent si se ocupa cu multa pasiune de un club dedicat iubitorilor de numere si care vor sa se pregateasca in IGCSE, matematica si statistica A Level : www.alevel-sat-gmat.ro

Este o prezenta incantatoare, deschisa, profesionista si te poate determina sa privesti matematica precum orice expresie profunda a creativitatii umane, adica precum orice tip de arta.

 

Hai să facem cunoștință! Spune-ne câteva cuvinte despre tine, atât pe plan personal, cât și profesional.

Pasiunea mea pentru matematica este una timpurie, insa dragostea pentru numere ramane eterna. Inca de la primele probleme rezolvate a izvorat din mine dorinta de a decoda si aprofunda misterele acestei arte a logicii si cunoasterii. Daca aruncam un ochi fugitiv in istorie, fiecare mister al lumii are o componenta matematica evidenta, de la piramide pana la simbolistica numerologica.

Care sunt pasiunile tale, ce-ți place să faci când nu ești la școală?

Cand nu predau, am placerea de a ma dedica lecturii si de a calatori. Intr-un anumit fel, ambele sunt o forma de ‘’’escapism’’ , insa fiecare in felul ei. De asemenea, familia reprezinta un punct de referinta si o placuta reintoarcere la origini.

De ce ai ales să lucrezi în educație?

Sa oferi din cupa cunoasterii si celorlalti este deopotriva un dar si o responsabilitate. Primim insa mult mai mult decat oferim. Lumini din ochii incetosati de ingrijorare cand copiilor nu le iese o problema dificila , energia si veselia acestora reprezinta doar cateva din putinele motive pentru care sunt recunoscatoare sa lucrez cu ei.

Care au fost dorințele profesionale pe care le-ai avut la început de drum?

Nu stiu daca am planuit ceva de la inceputul drumului. Pasiunea a dictat calea si urmand-o am dorit sa devin cea mai buna versiune a mea, ceea ce a culminat cu un doctorat in matematica.

Cum ai defini relația ta cu elevii?

In termeni matematici, as spune ca pornim de la o probabilitate pe care o transformam in certitudine. Cu alte cuvinte, cat investesti  atat ai. As spune ca este o relatie deschisa in care este important sa asculti si sa fii ascultat.

Cum te raportezi la părinți, care este relaţia ta cu aceștia? Ce așteptări ar trebui să aibă școala de la părinți și invers?

De-a lungul timpului am avut mai putin contact cu parintii pentru ca este important ca elevii sa inteleaga si sa accepte ca au un nivel egal de responsabilitate cu profesorii. Munca unui profesor poate atinge un anumit nivel, insa acesta nu se poate eleva fara efort, munca si seriozitate. Parintii cred ca isi doresc profesori instruiti si dedicati, iar scoala are nevoie in mod cert de sustinerea continua a acestora. Profesorii nu pot performa miracole daca nu exista o dorinta de a aprofunda orice materie.

Care sunt trăsăturile pe care toți profesorii trebuie să le aibă?

Pentru mine, orice profesor este important sa fie deschis sa asculte si partea cealalta, sa aiba rabdare si sa incurajeze orice efort.

Daca n-ai fi profesor, ce altceva ți-ar plăcea să faci?

Profesor de matematica 😊. Nu ma vad facand altceva. In mod cert, mi-am ales ceva care ma reprezinta.

Dacă ai avea super-puteri, pe care ți-ai alege-o pentru a ajuta sistemul de educație din Romania?

Cred ca mi-ar placea sa citesc mintile oamenilor. Ar fi interesant sa vezi ce gandesc.

De ce ai ales IOANID?

IOANID iti ofera un mediu prietenos si deschis care te sustine continuu.