Gânduri de licean… la IOANID
Gânduri de licean… la IOANID

Gânduri de licean… la IOANID

După o lună și jumătate de la începerea școlii, i-am rugat pe elevii noștri să ne împărtășească trăirile din viața  de licean, un lucru nou atât pentru ei, cât și pentru noi, fiind primul an al Liceului International IOANID.

Mărturisirile lor despre profesori, metoda de predare și proiectele în care sunt implicați ne fac mândri să fim parte din #IOANIDteam. Iată ce înseamnă să fii elev la IOANID:

Liceul Internațional IOANID se deosebește de celelalte licee prin modul în care profesorii abordează disciplina pe care ne-o predau. Ne fac să înțelegem mai bine lecțiile și să ne placă să învățăm. Noul sediu al școlii ne-a primit cu multă căldură. Este foarte frumos și vin cu drag, la școală. IOANID mi se pare cel mai curat și cel mai cool liceu. (Larisa, clasa a IX-a filologie)

Ceea ce îmi place cel mai mult la Liceul IOANID este că profesorii sunt drăguți cu noi. Este foarte important să ai profesori care știu să se comporte cu elevii și să predea materia astfel încât să fie înțeleasă de toți și să ne ajungă nu doar în sertarele memoriei, ci și în suflet. (Corina, clasa a IX- a filologie)

Nici într-un milion de ani nu mi-aș fi imaginat că o să ajung aici, la Liceul Internațional IOANID. Primii opt ani de școală i-am petrecut într-o școală de stat și eram 100% sigură că voi continua pe același drum. La început, nu am știut la ce trebuie să mă aștept de la un liceu particular, însă știam că este deosebit de celelalte. Am fost sceptică și indecisă când a trebuit să fac marea alegere și speram să nu fi ales greșit.

Azi, pot spune cu mâna pe inimă că sunt foarte mulțumită de vibe-ul din liceu. Orele decurg foarte frumos – sunt interactive și extrem de plăcute și interesante – . Abordarea profesorilor este diferită. Sunt calmi și înțelegători, mereu în mijlocul nostru. Eram obișnuită cu mulți copii în clasă și cu agitație permanentă și am fost surprinsă când am observat că aici este liniște, deși sunt mulți elevi în școală.

Aici, nu îmi plac doar profesorii și colegii, îmi place foarte mult și clădirea în care am început viața de liceană. Are o arhitectură deosebită și este foarte primitoare. (Alessia, clasa a IX-a filologie)

Ce înseamnă pentru mine să fiu elevă la IOANID? Ei bine, este o experiență nemaipomenită. Clădirea mă duce cu gândul la basme, la ceva ireal de frumos. Profesorii ne înțeleg și sunt prietenii noștri. Atmosfera din timpul orelor te îndeamnă să înveți și nu ai cum să nu reții lecțiile. Deși suntem puțini în clasă, suntem un colectiv unit. La școală mă simt ca într-o familie. (Andreea, clasa a IX-a filologie)

Îmi place foarte mult la Liceul Internațional IOANID. Este diferit față de sistemul școlar de stat. În primul rând, atât profesorii cât și personalul nedidactic sunt foarte drăguți. De exemplu, dacă ceva îmi este neclar, nu stau pe gânduri. Am curajul să întreb și mi se explică de fiecare dată cu răbdare și plăcere. De asemenea, îmi plac toate orele pe care le avem, materia ne este predată într-un mod plăcut. În al doilea rând, programul este agreabil. Petrec multe ore la școală, dar nu este deloc obositor. Mă bucur tare mult că am venit la IOANID. Este cea mai bună alegere!(Ingrid, clasa a IX – a filologie)

Ce înseamnă să fiu liceană la IOANID? Pentru mine înseamnă să îmi trăiesc noua viață(de liceană, se înțelege) la maximum. Înseamnă să mă dezvolt armonios într-un mediu în care mă simt foarte bine. IOANID mi-a oferit întotdeauna resursele pentru a ajunge la cel mai înalt nivel academic, dar și pentru a deveni un viitor adult echilibrat. Profesorii dedicați meseriei lor, lecțiile interactive și proiectele interesante în care suntem implicați îmi confirmă că voi deveni cea mai bună variantă a mea, alături de echipa liceului și de colegii mei. (Sara, clasa a IX-a filologie).