Elevii Școlii Gimnaziale IOANID, admiși la Școala Solomonarilor, cea mai importantă tabără de lectură și creație
Elevii Școlii Gimnaziale IOANID, admiși la Școala Solomonarilor, cea mai importantă tabără de lectură și creație

Elevii Școlii Gimnaziale IOANID, admiși la Școala Solomonarilor, cea mai importantă tabără de lectură și creație

Autor: Dr.Natașa-Delia Maier

„Ordinul cititorilor IOANID”, clubul de lectură al micilor scriitori din clasele ciclului gimnazial, a fost selectat pentru a participa la cea mai importantă și mai cunoscută tabără de lectură și creație, Școala Solomonarilor, găzduită în fiecare an, la Cluj, de Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Română.

Admiterea la Școala Solomonarilor se face întotdeauna pe baza candidaturilor depuse pentru una din cele 4 secțiuni: digievenimente – celebrări ale unor momente-cheie din lumea cuvântului, digiproiecte  – proiecte de literație și promovare a lecturii, digiscrieri – concurs de scriere creativă și digiportofolii – macroproiecte derulate pe parcursul unui an. Spre marea noastră bucurie, suntem admiși la trei din cele patru secțiuni de candidatură, ceea ce determină participarea, cu mențiuni speciale pentru implicare, a nouă dintre cei mai pofticioși cititori ai noștri la ediția din 2020 a Școlii Solomonarilor.

Din cauza situației actuale, aceasta se va organiza on-line, între 1 și 3 septembrie, cu concursul Facultății de Jurnalism a Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, al „Consilierului de lectură” și al întregii comunități de profesori și elevi din „Lecturiada 2020. Istoria unui posibil viitor”.

Mai jos, sunt linkurile către pagina lecturiadei cu rezultatele admiterii la Școala Solomonarilor și către blogul „Îmblânzitorii de zmeie”, candidatura noastră la secțiunea digiportofolii, pentru care 70% din materiale au fost elaborate în perioada… carantinei și a stării de urgență. Felicitări din tot sufletul copiilor, pentru implicare, părinților pentru supraveghere și încurajare, școlii pentru eficiența cu care a organizat trecerea la școlarizarea on-line, astfel încât nici măcar activitățile extrașcolare și micile proiecte menite să alunge monotonia nu au avut de suferit.

Lecturiada elevilor: www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/admisi-2020 
Ordinul cititorilor IOANID: http://ordinul-cititorilor-ioanid.simplesite.com

 

Sursa foto