Ce spun părinții: „Cum a fost trecerea de la grădiniță la școală. Experiența noastră după 7 ani la IOANID”
Ce spun părinții: „Cum a fost trecerea de la grădiniță la școală. Experiența noastră după 7 ani la IOANID”

Ce spun părinții: „Cum a fost trecerea de la grădiniță la școală. Experiența noastră după 7 ani la IOANID”

Noi, familia cu gemeni simpatici Maria și David, am găsit la IOANID o casă și o familie, o școală și educatori. În urmă cu 7 ani , într-o zi însorită de martie, când pășeam pragul Grădiniței IOANID, cu mare timiditate și grijă excesivă față de copiii noștri, ne-am întâlnit cu un om de suflet, o mamă determinată, care ne-a deschis porțile cu zâmbet și cu brațele deschise, cu multă deschidere la „nevoile” începerii unei noi etape a educației ștrengarilor noștri.

Ne-a deschis porțile Anca Biriș, care ne-a sugerat să încercam să lăsăm copiii în colectivitate chiar din acel moment, deși noi intenționam să pornim pașii către grădiniță din septembrie. Am decis imediat să pășim în casa IOANID și consider că a fost cea mai bună alegere pentru copiii noștri, pentru familia noastră.

Grădinița a însemnat pentru noi o etapă minunată, de educație cu bucurie, cu metode speciale, profesioniste. Mulțumim și suntem recunoscători echipei de la grădiniță: Danei Bratu, Anei Maria Bădescu, Miss Ruth, Teacher Gina, d-nei psiholog Jeni și tuturor celor care ne-au fost aproape.

Anii au trecut, iar pașii ștrengarilor au pășit în Școala IOANID, unde am avut bucuria să fim în aceeași clasă cu colegii de la grădiniță și să avem o echipă de profesori dedicați și implicați în educație.

Școala înseamnă pentru noi o etapă a construcției educației copiilor, o comunicare permanentă cu echipa de profesori, o adaptare constructivă la nevoile educaționale. Astăzi, în clasa a III-a fiind , consider că suntem într-o echipă elevi-profesori optimă educației copiilor.
Ne bucurăm că avem privilegiul de a o avea la clasă pe Teacher Florentina Bogdan – profesor coordonator – un dascăl de excepție care impune disciplină, muncă , seriozitate, iar reacția copiilor este aceea de se autodepăși pe zi ce trece cu bucurie și determinare, cu dorință de a citi, de a rezolva diverse ‘probleme’, de a descoperi în fiecare zi lucruri și informații noi.

Cuvintele nu pot cuprinde tot ceea ce simțim și gândim, dar, în esența, ce înseamnă IOANID pentru noi? Este locul special în care se construiesc oameni, caractere cu disciplină și profesionalism, cu bucurie și fermitate, este locul în care familia de acasă se completează cu familia IOANID.

Daniela Nae, mama ștrengarilor Maria și David 

Sursa foto: Mirror