GRADINITA

SCOALA

28
mar
2017

Atelier de structuri arhitecturale

Pe parcursul acestui atelier, copiii au aflat atat informatii teoretice despre podul ca structura arhitecturala si au recreat un pod celebru, la alegere. Elevii au desoperit ca exista mai multe tipuri de structuri, simple sau mai complexe, utilizate pentru a construi poduri in functie de distanta dintre maluri, de materialele utilizate si, desigur, stilul celui care il proiecteaza. 

Cei mici au fost impartiti in echipe si au primit teme de proiectare, care necesita atentie, dexteritate si intelegerea unor notiuni de fizica, si anume podul suspendat. Inainte de porni la treaba, au discutat despre cum se preiau eforturile, cum se sustine podul si cum vor realiza din..carton si sfoara o asemenea structura. In aproximativ 70 de minute, echipele aveau podurile gata pentru testul final. au plimbat cu succes masinutele pe noile structuri si, inainte de plecarea echipei roganizatoare, au primit aplauze si displome. 

Simona, cea care a conceput acest atelier, ne-a marturisit ca: "Mi se pare un atelier echilibrat, care imbina armonios primirea de cunostite, relationarea si adaptarea intr-o echipa riguroasa, atentia pentru detaliu, dezvoltarea creativitatii. La final am fost foarte multumita si entuziasmata de tot ceea ce am realizat cu copiii."

 
Afla mai multe
DESPRE IOANID
Afla mai multe
4MOTIVE PENTRU CARE SA ALEGI IOANID

Inscrieţi-vă folosind adresa dvs. de e-mail pentru a primi periodic noutăţi.


NEWSLETTER