Florentina Bogdan

director Scoala Gimnaziala IOANID

Am păşit pentru prima dată într-o sală de clasă, cu un catalog în mână, acum…douazeci de ani! Da, e destul de mult de-atunci şi totuşi, parcă mai ieri s-a întâmplat. Timpul petrecut cu elevii claselor I-IV, imediat după ce am terminat Şcoala Normală “Elena-Cuza”, cu specializarea învăţător-educatoare, a reprezentat pentru mine o experienţă foarte frumoasă. Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia engleză-română, în cadrul Universităţii “Spiru Haret” nu m-a convins să-mi schimb nivelul de activitate, deşi am predat limba engleză şi la ciclul gimnazial. Şi, fiind o fire ambiţioasă, nu m-am oprit aici. Pregătirea mea profesională a fost completată, de-a lungul celor doisprezece ani de activitate, cu multe cursuri de formare. “Ora de consiliere şi orientare şcolară”, “Managementul clasei”, “Metode experienţiale”, “Evaluarea”, “Educaţie economică şi civică”, “Conflicte şi negociere” şi, nu în ultimul rând, cursul de “Manager Resurse Umane” sunt doar câteva din cele mai importante perfecţionări la care am luat parte. Gradul didactic I obţinut în anul 2008 cu nota 10 a confirmat că profesia pe care am ales-o este cea care mă reprezintă cu adevărat şi, totodată, m-a încurajat să desfăşor şi pe viitor aceeaşi activitate în mijlocul copiilor, activitate care, la finalul fiecărui an şcolar, mi-a oferit satisfacţia de care aveam nevoie. Nu trebuie omis nici faptul că am organizat şi coordonat mai multe activităţi din cadrul unor parteneriate educaţionale cu alte instituţii de învăţământ şi nu numai, cu scopul de a le oferi copiilor, într-o altă manieră decât cea de la clasă, o cultură vastă despre ceea ce înseamnă educaţie şi valori.
 

Măndica Beleca

profesor coordonator al clasei I A

Sunt fericită să spun că mi-am ales una din cele mai frumoase meserii din lume... meseria în care    oboseşti niciodată. Mulţi vor crede că glumesc, dar vă asigur că nu este asa. Îmi susţin părerea şi convingerea: cum să oboseşti să fii mereu copil? Cum să oboseşti să te întorci în fiecare zi la copilărie? Ce poate fi mai bine decât să te simţi tânăr în fiecare zi, să înveţi tot timpul câte ceva nou şi să împarţi totul cu cei mici? Cum să nu fii fericit când vezi că în faţa ta cresc şi se formează frumos cele mai importante fiinţe din viaţa noastră, copiii? Aici, timpul merge cu paşi mici şi se întoarce la fiecare cinci ani cu noi provocări şi noi experienţe. Pentru acest lucru m-am pregătit o viaţă şi mă pregătesc în fiecare zi. Sunt absolventă a Liceului Pedagogic Bucureşti, specializarea învăţători, dar şi a Facultăţii de Geografie a Universităţii “Spiru Haret”. A fi învăţător înseamnă să nu ai o zi la fel ca cealaltă; fiecare zi aduce ceva nou, interesant din care copiii învaţă, şi nu numai ei. Înseamnă să cauţi cele mai bune metode şi procedee care să ajute la atingerea scopurilor propuse zi de zi, pentru ca fiecare zi să fie una frumoasă şi interesantă. Pot spune că misiunea aceasta este o pasiune pentru mine, alături de călătoriile şi drumeţiile pe culmile munţilor şi alături de colecţiile pe care le fac.

Mihaela Florea

profesor coordonator al clasei I B

La finalul fiecărei zile petrecute alături de copii, invariabil, îmi adresez o  întrebare:  ”Am reușit să îi fac să le strălucească ochii de entuziasm, de curiozitate sau de nerăbdarea de a începe cât mai rapid o sarcină de lucru?”. Iar răspunsul devine motorul de căutare al unor alte metode didactice moderne, menite să ajute, pas cu pas, la apropierea copiilor de cunoaștere și învățare, într-un mediu atractiv și prietenos.
 
Lucrez în învățământ de 11 ani (5 ani în sistem privat), dar mi-am îmbogățit experiența profesională și prin activitatea desfășurată ca jurnalist pe teme sociale, timp de 4 ani, în Spania. Pentru mine, cea mai mare împlinire profesională o reprezintă patru generații de copii și părinți care, de câte ori ne vedem sau ne auzim, îmi zâmbesc și își aduc aminte cu drag de primii ani de școală.
 
Mi-am dorit din tot sufletul și mi-am convins părinții că ”darul” meu este să fiu învățătoare, așa că am urmat cursurile Școlii Normale ”Elena Cuza” din București, specializare învățător-educator, apoi am urmat Colegiul Universitar de Institutori la Universitatea din București, cu specializarea institutor învățământ primar-limba engleză.  Am obținut licența la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea București, profil sociopsihopedagogie, diplomă omologată la Universitatea din Valencia, Spania, în 2007.

Sunt profesor titular, am obținut nota 10 la concursul de titularizare și la examenul de grad II în învățământ. Mi-am continuat dezvoltarea profesională participând la cursuri de profil:  ”Curs de Mentori” – 2014, ”Învățăm să trăim împreună” – 2014, ”Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învățare pentru formarea competențelor cheie la școlarii din învățământul primar (clasa pregătitoare)” – 2013, ”Curs de gândire critică în educație”- 2012, ”Comunicare eficientă prin metoda E.S.P.E.R.E.” - 2012-2014, work-shop-uri și simpozioane naționale Mozaic EDU- atelier de bune practici: 2014 și 2015.

Ecaterina Chirițoi

profesor coordonator al clasei a II-a B

“Secretul educației constă în respectul față de elev.” (Ralph Emerson)
În copilărie, când eram întrebată “Ce vrei să devii când vei fi mare?”, răspunsul meu a fost, de fiecare dată, “învăţătoare”. Probabil că propria mea învățătoare, prin felul în care ne povestea și ne făcea să îndrăgim fiecare disciplină, prin descoperire, mi-a insuflat această dragoste pentru profesia de dascăl. Astfel,mi-am urmat propriul drum și am făcut liceul pedagogic, Colegiul Național “Elena Cuza”, unde am absolvit în anul 2005, având dublă specializare educator-învățător. Am continuat perfecționarea academică la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, după care mi-am aprofundat cunoștințele cu un master de specialitate în Educație Presecundară (Politici și Strategii de Dezvoltare). Pentru a fi în permanenţă la curent cu noile abordări educaționale, am participat, de-a lungul timpului, la numeroase cursuri de formare și perfecționare. Cei 10 ani de vechime la catedră, atât în învățământul de stat, cât și în învățământul particular m-au învățat că cel mai frumos și mai motivant lucru pentru această profesie este acela de a modela personalități viitoare, de a lumina sufletul și mintea copiilor prin puterea cunoașterii și, nu în ultimul rând, însuflețirea noțiunilor pe care le predai în stropi de iubire.

Mihaela Soare

profesor coordonator al clasei a II-a C

Consider că rolul unui profesor nu constă doar în transmiterea unor cunoștinte, ci, mai ales, în formarea unor abilităţi şi atitudini care-i dau copilului posibilitatea să se adapteze oricărui context nou. Andre Gide spunea că "un bun profesor este acela care are o grijă statornică: să-i învețe pe discipoli să se lipsească de el". Cred că un profesor simte că și-a îndeplinit misiunea abia atunci când vede cum elevii săi își deschid aripile și își iau zborul în lume singuri, siguri pe ei, fără să ezite. Un bun profesor nu-și poate atinge țelurile dacă nu are și o solidă pregătire de specialitate. Pentru că am știut din copilărie că vreau să devin profesor, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic din Bucureşti. Mai târziu, am dorit să-mi lărgesc sfera cunoștințelor și am urmat cursurile Facultăţii de Management Financiar-Contabil, din cadrul Universității “Spiru Haret”. De-a lungul a 25 de ani de activitate în învățământul de stat și privat, am continuat să mă perfecționez. Am urmat multe cursuri de specialitate pentru formarea și certificarea competențelor specifice profesiunii didactice: „Educație pentru formarea caracterului”, „Educație pentru drepturile omului și ale copilului”, „Ora de consiliere și orientare școlară”, Modulul psihopedagogic din cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universității “Spiru Haret”, am participat la diverse simpozioane și workshop-uri naționale, precum „Mozaic-Edu - atelier de bune practici”. Obținerea gradului didactic I cu media 10, a diplomei de MENTOR în educație și a distincției „GHEORGHE LAZAR” au constituit încununarea carierei mele de dascăl. Mă bucur că, din acest an școlar, fac parte din familia IOANID!

Irene Popa-Scurtu

profesor coordonator al clasei a III-a A

Numele meu este Irene Popa-Scurtu. Din toamna anului 2011, m-am alăturat colectivului de profesori pentru învăţământul primar de la Şcoala IOANID. De-a lungul celor doisprezece ani de experienţă ca pedagog, am învăţat o parte din lecţiile vieţii de educator: lecţia răbdării – a avea răbdare ca sufletele şi minţile copiilor să se deschidă către un alt om mare, altul decât dragii de acasă; lecţia credinţei – a crede că ceea ce nu a fost înţeles astăzi, va fi înţeles mâine; lecţia bucuriei – a te bucura de fiecare reuşită; lecţia dăruirii – a dărui un zâmbet, o încurajare, un sfat, o laudă, o dojană, încredere şi optimism; lecţia învăţării autentice – a-i învăţa pe ceilalţi, te ajută să reflectezi asupra reuşitelor şi nereuşitelor proprii; te ajută să înveţi despre tine, să lărgeşti orizonturile autocunoaşterii. Toate aceste cunoştinţe pe care le fixez şi aprofundez an de an, elev de elev, îmi reamintesc motivele pentru care am ales calea învăţământului. Îmi place să mă joc şi să mă bucur alături de copii, îmi place să am “fluturi în stomac“ înainte de concursurile şcolare, îmi place să “mă lupt“ cu problemele de matematică, îmi place să citesc şi să descopăr înţelesurile ascunse în cărţi, îmi place să am parteneri în învăţare (copiii) şi în educaţie (părinţii), îmi place să educ comportamente şi să formez OAMENI – îmi plac lucrurile GRELE. Cred într-o educaţie aleasă, într-o educaţie altfel. Am regăsit acest crez în misiunea Şcolii IOANID şi în demersul didactic al noilor mele colege. Mă alătur lor cu dorinţa de a continua munca educatorilor de la Grădiniţa IOANID şi de a forma elevi interesaţi să afle lucruri noi, să progreseze în fiecare zi, să întrebe şi să afle răspunsuri, elevi încrezători în forţele proprii. Aştept cu nerăbdare să descoperim împreună lucruri noi despre lume, despre oamenii din jurul nostru, despre noi înşine.

Andreea Mihai

profesor coordonator al clasei pregatitoare C

Legătura mea cu “universul copilăriei” şi dorinţa de a profesa ca educatoare mi-au fost insuflate încă din propria copilărie, mama mea fiind educatoare. Astfel, încă de la vârsta de 6 ani, am început să păstrez cărţile de colorat şi păpuşile pentru vremea când urma să devin educatoare, implicându-mă activ în munca mamei mele. (Bineînţeles,spre fericirea ei!). În anul 2001, am absolvit Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din localitatea Slobozia, urmând apoi cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale. Alegerea facultăţii a fost una personală, dorindu-mi foarte mult să-mi extind sfera de cunoaştere şi în afara pedagogiei preşcolare. Pe parcursul formării mele ca profesor, am realizat că nu este o meserie ce mi s-a impus prin prisma părinţilor şi, regăsindu-mă în tot ceea ce făceam, am înţeles că mă reprezintă. Momentan, am gradul didactic II, urmând ca pe parcursul desfăşurării activităţii mele didactice în Școala IOANID să obţin şi gradul didactic I. Îmi place în echipa IOANID pentru că mă simt binevenităşiapreciatăşi-mi oferă posibilitatea dezvoltării mele profesionale, dar şi exercitarea meseriei în cele mai bune condiţii, cu diverse materiale şi mijloace didactice adaptate metodelor moderne de lucru.

Alina Ene

profesor coordonator al clasei a III-a B

Einstein spunea că “singurul mod rezonabil de a educa este acela de a fi o pildă de urmat”. Dintotdeauna mi-am dorit să fiu învățătoare și îmi amintesc cu drag că, încă din clasa a patra, îmi corectam caietele din clasele anterioare, punând apoi note. Mama mea este cea căreia îi datorez tot ceea ce am realizat până acum, întrucât ea m-a susținut întotdeauna și mi-a dat curaj să merg mai departe. Visul meu din copilărie a devenit realitate imediat după ce am absolvit Școala Normală “Elena Cuza” din București, cu specializarea învățătoare. Cei mai frumoși 15 ani de activitate în domeniul educației i-am petrecut alături de copii. Ei m-au făcut să zâmbesc, să mă bucur și să fiu mândră de ei. Îmi doresc ca toată experiența profesională dobândită de-a lungul acestor ani să îmi aducă și de acum încolo multe satisfacții, alături de copiii de la Școala IOANID.

Camelia Vasile

profesor coordonator al clasei a IV-a A

Este o bucurie pentru mine să lucrez cu copiii, să modelez fiecare personalitate, ajutându-i să se dezvolte și călăuzindu-le pașii spre adultul de mâine.

Un proverb englezesc spune : „Copilăria arată omul, după cum dimineața arată ziua.”. Îmi doresc să le arăt copiilor calea cea dreaptă în viaţă, să le pot da putere şi curaj să o urmeze pentru a deveni oameni.

Am ales să devin profesor deoarece mă regăsesc în fiecare copil. Ca și ei, sunt o persoană veselă, sensibilă, caldă şi prietenoasă,un bun ascultător. Îmi place să mă joc, să ascult muzică, să mă plimb și să privesc natura. Ca într-un caleidoscop, pot fi,pe rând și în același timp, un prieten pentru copii, un coleg de joacă, un consilier și un partener în învățare.

Mă bucur să fac parte din familia IOANID și ma voi dărui în realizarea obiectivului principal al acestei instituții, acela de a oferi elevilor săi o "educaţie aleasă"..

Cătălina Ionescu

profesor coordonator al clasei a IV-a B

“Eşti născută pentru a deveni actriţă sau profesoară”, îmi spunea învăţătoarea mea, după fiecare serbare şcolară. Iubind copiii, am ales pedagogia, iar prin intermediul micuţilor am cochetat în permanenţă şi cu actoria. După absolvirea Colegiului Pedagogic, am urmat cursurile Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, cu specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, devenind astfel profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar. În paralel cu activitatea de la catedră, am descoperit și frumuseţea implicării ca voluntar într-o organizaţie non-guvernamentală pentru copii. În urmă cu 7 ani, am ales să migrez din sistemul de stat spre cel privat, cunoscând astfel sistemul de educaţie internaţional. În ultimii doi ani de activitate, în calitate de director adjunct, am coordonat activităţile extraşcolare şi am organizat numeroase acţiuni din sfera educaţiei non-formale, implicându-mă activ într-o serie de campanii umanitare. Am avut prilejul să particip la o serie de cursuri de formare şi seminarii atât în ţară, cât şi în străinătate. De la fiecare generaţie de copii am învăţat câte ceva, întrucât, aşa cum spunea Coelho, “Un copil poate oricând să-l înveţe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce-şi doreşte”. În drumul meu profesional, am întâlnit apoi Școala IOANID. Am fost fascinată de atmosfera caldă, de energia pozitivă, şi, mai presus de toate, de viziunea deosebită ce o diferenţiază de alte şcoli private. Începând din acest an şcolar, m-am alăturat echipei IOANID, un colectiv de profesionişti dedicaţi, deschişi şi preocupaţi de calitatea educaţiei. Îmi aştept cu drag micuţele “raze de soare”ce-mi vor lumina zilnic sufletul cu zâmbetul lor, pentru a păşi împreună pe primele trepte ale cunoaşterii şi pentru a le fi alături în orice împrejurare.

Daiana Rădan

profesor coordonator al clasei pregatitoare A

“De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o țară.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Am ales această meserie urmând exemplul celei care mi-a pus stiloul în mână, învăţătoarea mea. Am urmat cursurile Şcolii Normale “Elena Cuza”din Bucureşti, obţinând dublă specializare (educator-învăţător), apoi Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului, una dintre pasiunile mele fiind călătoriile. Schimbul de experienţă cu Şcoala Americană, realizat timp de 6 luni, în urma căruia am obținut importante informaţii pentru activitatea profesională, m-a determinat ca, în anul 2008,să-mi continui drumul în cadrul unei şcoli particulare. În cei 17 ani de activitate didactică am participat la diverse cursuri de formare și perfecționare, obținând gradul didactic I. Îmbinând cele două specializări, aștept cu nerăbdare să le fiu ghid copiilor nu doarîn descoperirea tainelor şcolare, ci şi a locurilor deosebite din România. “Vorba bună, zâmbetul şi fapta binefăcătoare sunt raze ale soarelui răsfrânte în sufletul omului.” (Nicolae Iorga)

Aurelia Frincu

profesor coordonator al clasei pregatitoare B

Un proverb japonez spune “După ce cazi de șapte ori, ridică-te de opt ori”, iar eu adaug că în tot ceea ce fac încerc să învăț cum să cad frumos astfel încât să mă pot ridica ușor. La clasă mă preocupă de asemenea să-i îndrum pe copii să se descopere și caut în permanență metode de motivare a copiilor astfel încât ei să devină puternici, autonomi și să își folosească la un nivel înalt creativitatea. Îmi place să lucrez cu copii bucuroși, mulțumiți de propriile lor realizări, dar și dornici să se autodepăşească. Am absolvit Liceul Pedagogic din Ploiești în anul 2000, având dublă specializare: învățător/educator, preluând în acelaşi an prima mea clasă I. Am urmat apoi cursurile Facultății de Științe Juridice ale Universității Valahia din Târgoviște. După finalizarea studiilor, în paralel lucrului cu copiii, am descoperit frumusețea implicării ca voluntar într-o organizație neguvernamentală de tineret. Am avut astfel ocazia să particip la cursuri de formare și seminarii în țară și în străinătate.Pentru o perioadă de doi ani am coordonat proiecte de tineret, având astfel ocazia să observ, să propun și să experimentez cele mai bune metode de învățare non-formală. În acelaşi timp, am urmărit constant formarea profesională obţinând gradul didactic I în august 2011 cu lucrarea Educaţia ecologică în învăţământul primar. Am o experiență de lucru în învățământ de 16 ani. În această perioadă, fie că am lucrat cu copiii în clasă, în bibliotecă, în laboratorul de ştiinţe, în curtea şcolii, în spaţiul de joacă, în pădure sau în spații neconvenționale ca Orășelul cunoașterii sau Ferma de la Ogrezeni, am avut în minte două întrebări: ce descoperim, ce considerăm a fi nou/interesant/captivant pentru noi în mediul care ne înconjoară şi cum putem folosi ceea ce am descoperit sau am aflat astfel încât să devenim mai înţelepţi, mai buni cu ceilalţi, mai creativi. Începând cu anul universitar trecut, urmez cursurile Masterului Învățare, Inovație și Coaching în Educație în cadrul FPSE București. Am ales acest master din dorința de a face față unei noi provocări: aceea de a învăța din experiența inovatorilor recunoscuți în educație și a-mi reîmprospăta stilul de predare-învățare. Pentru anii școlari următori îmi propun să îmi păstrez în fiecare zi zâmbetul pe buze, să descopăr cel puțin un lucru nou și să impart celor din jur bucuria descoperirii.

Rodica Chiriac

profesor de matematică

" Dimensiunea succesului nostru este determinată de intensitatea dorinţei noastre de reuşită, de gestionarea timpului, a sentimentelor, a comunicării, a recunoaşterii valorii umane de lângă noi, dar, mai ales, de considerare a şcolii ca rampă de lansare pentru viitor, şi aceasta pentru că, întotdeauna, DRUMUL SPRE SUCCES TRECE PE LA ŞCOALĂ."

Diana Teodorescu

 profesor limba engleza si diriginte al clasei a VII-a

Se spune ca incepi sa cunosti cu adevarat o limba straina atunci cand incepi sa gandesti si sa visezi in limba respectiva. Eu am inceput sa visez in Limba Engleza inca din timpul liceului. Am inceput sa imi indeplinesc dorinta de a transmite aceasta pasiune si celor mici ca Teacher Knowledge Test la British Council, iar in 2012 am ajuns la International House Budapest, unde am petrecut o vara invatand de la cei mai buni tutori Cambridge. Am plecat de acolo convinsa ca sunt pe drumul cel bun, dar si cu diploma CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages), care imi permite sa predau Limba Engleza la nivel international.  Dorind insa ca implicarea mea sa devina oficiala si in tara, am urmat Modulul Compact Psiho-pedagogic in Romania, modul care imi permite sa predau si in sistemul romanesc. Un an mai tarziu am finalizat si Masteratul in Psihologie si Consiliere Scolara. In paralel, mi-am continuat si formarea internationala in sistem PYP, in cadrul scolii internationale in care am lucrat in trecut.  Cred din tot sufletul ca noi, profesorii, nu trebuie sa ne oprim niciodata din invatat. Dupa terminarea programului de master, am continuat sa invat si sa ma perfectionez in ceea ce priveste zona de nevoi educationale speciale ale copiilor, pentru a ma asigura ca pot ajuta orice copil sa isi atinga potentialul maxim. Am primit certificarea British Council UK pentru predare in cazul Nevoilor Speciale Educationale, iar The Institute of Child Education and Psychology Europe mi-a acordat certificatul de General Learning Disabilities, ce imi permite sa diferentiez informatia predata pentru a ma asigura ca ajunge, in forma ideala, la fiecare copil cu care lucrez.  Povestea mea de invatare (si predare) nu se opreste nici acum; dorindu-mi dreptul de libera practica psihologica in Romania, sunt studenta in anul 1 la a doua facultate, la Psihologie de data aceasta. In plus, mi-am petrecut ultimul an studiind comportamente si incercand sa le inteleg, sa gasesc abordari diferite care sa functioneze cu personalitatile diferite ale copiilor. In acest sens, am participat la cursuri de Comunicare Non-violenta, dar si la formarea de baza in Analiza Comportamentala Aplicata, in cadrul Asociatiei de Terapiei Comportamentale Aplicate din Bucuresti.  Weekendurile si zilele libere mi le petrec fie impreuna cu cele doua fete ale mele, sau ca Voluntar Coordonator intr-un Centru de Primire in Regim de Urgenta pentru Baieti, unde am invatat ca frumusetea din sufletul unui copil este infinita si ca fiecare dintre cei mici are nevoie de cel putin o persoana care sa creada in el din toata inima.

Iuliana Crînguș

profesor limba romana si diriginte al clasei a VIII-a

Nu îmi doresc să fiu un profesor care, ,,ex cathedra”, cu un aer suficient, să aibă pretenția de a cunoaște totul, de a da sentințe și de a dicta adevărul. Pentru că respect copiii și am încredere în capacitățile lor, pentru că cerințele învățământului modern nu le consider doar niște lozinci, încerc să mizez mai mult pe creativitatea, pe spontaneitatea elevilor, să-i încurajez, prin maieutică, precum anticul Socrate, să-și descopere propriile adevăruri. Chiar dacă, de-a lungul carierei, am lucrat cu copiii de gimnaziu sau cu adolescenții de liceu, am încercat, dincolo de conținuturile materiei predate, să le insuflu valori precum respectul, seriozitatea, satisfacția lucrului bine făcut, dar și toleranța față de cei diferiți, aprecierea individualităților, oricât de eterogene. Poate unele dintre aceste valori pot părea desuete, dar, asumându-mi un oarecare idealism, fiind exigentă și autoexigentă, sper într-o renaștere a lor. A devenit un loc comun în discuțiile multor adulți să se plângă de „tinerii din ziua de azi”: mulți sunt superficiali, nerăbdători, nu știu ce e respectul, înțeleg greșit conceptul de democrație…Poate! Dar elevii mei mi-au dovedit de-a lungul anilor că suplinesc aceste neajunsuri prin unele calități dictate de necesitățile vremurilor: adaptabilitate, mobilitate, curaj de a lua viața „în piept” și de a-și etala calitățile. Eu am încredere în „noua generație”, altfel aș considera educația o cauză din start pierdută.

Aniela Moise

profesor matematica si diriginte al clasei a V-a

Sunt sigură că nu există om care să nu fi fost “chinuit” vreodată de matematică…, dar ea te poate face să uiți de problemele tale și să te concentrezi asupra problemelor ei.
Atunci când găsesc soluția unei probleme, mintea mea se deschide și imposibilul devine posibil. Ce sentiment plăcut apare atunci când descoperi că ceea ce cu câteva minute (ore, zile) în urmă părea imposibil de rezolvat, devine posibil, iar mâna parcă scrie singură rezolvarea!
De-a lungul celor 16 ani de experiență, atât în învățământul de stat, cât și particular, am observat că elevii nu mai au răbdare să “aștepte” ideea sclipitoare din sertarele minții pentru a rezolva o problemă. Prin metodele aplicate în predare, eu încurajez elevul să citească foarte bine enunțul, să se gândească la ceea ce explorează și să rezolve problemele folosind informațiile acumulate în toți anii de studiu.

Vreau ca oricare dintre elevii Școlii IOANID să își poată însuși calitățile a căror inițială compun cuvântul:

Meticulos/Atent/Tenace/Educat/Metodic/Avid/Triumfător/Inteligent/Cuceritor/Atrăgător

Mădălina Barbu

profesor limba engleză

Am decis să îmbrățișez cariera didactică odată cu alegerea urmării cursurilor liceale în cadrul liceului Pedagogic, convinsă fiind că acesta avea să fie drumul meu. După absolvirea facultății, a început traseul meu didactic. În anul 2010, am obținut gradului definitiv în învățământ, pentru predarea limbii engleze.
În 2010, am urmat și un program de perfecționare pentru ocupația de formator profesional al adulților, cu specializare în limba engleză, dar, în prezent, mă dedic exclusiv formării copiilor, un izvor nesecat de energie și imaginație. Am urmat cursuri de formare organizate de British Council București: Preparing Students for YLE (Young Learners English), Modern English Teaching etc. Sunt, de asemenea, responsabilă cu derularea proiectelor eTwinning în Școala IOANID (proiecte în derulare- Card Exchange European Day of Languages, English all around the world, Colours of my childhood, Breathing life into books).
Copiii secolului 21 trebuie să comunice într-o limbă internațională. Să fii cel care le deschide fereastra către cunoaștere, este un privilegiu. "Îl poți învăța pe un elev o lecție pe zi ; dar dacă îl educi să învețe din curiozitate , el va continua să învețe toată viața ." Clay P. Bedford

Alice Gîțan

profesor limba engleză

Încă de mică am avutdorința de a lucra cu copiii – pe atunci îmi înșiram păpușile și ursuleții pentru a mă juca de-a profesoara. Din timpul adolescenței am ajuns să învăț copiii limba engleză în cadrul unui program inedit și interactiv,  Learn with music! 

Întotdeauna am fost înconjurată decopii, astfel am realizat cu ușurință ce meserie mi-ar plăcea să practice pentrutotdeauna. Dupa absolvirea liceului, am pășit încrezătoare spre Facultatea de Litere și Limbi Străine.

În paralel cu primii ani de experiență în învățământul privat, am decis să urmez și cursurile de formare organizate de editura Fischer (Fischer National Conference- Successfully Teaching Diversity). De asemenea, am participat la diverse workshop-uri/simpozioane,  de profil, dar și la cursuri de dezvoltare, precum ,,Mozaic- Edu, atelier de bune practici" și ,, Un alt fel de comunicare".

În prezent m-am alăturat echipei IOANID și doresc ca energia și entuziasmul meu să fie transmise atât colegilor, cât și copiilor, pentru ca împreună să putem împărtăși experiențe frumoase și învăța lucruri noi!

Teofana Toader

profesor limba engleză

“Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Cel mai important lucru pe care m-am străduit întotdeauna să-l insuflu elevilor mei a fost dorința de a ști mai multe, de a ținti mai sus, de a fi mai buni decât au fost ieri, competiția cu tine însuţi fiind cea mai importantă formă de motivație în orice tip de învățare. Trebuie să recunosc faptul că limba engleză are statutul privilegiat de a fi depăşit stadiul de obiect de studiu cu predare, învăţare şi evaluare la final, prin aceea că a devenit, de câteva decenii mai ales, un instrument de adaptare într-o lume în continuă evoluție. Urmând o frumoasă tradiție de familie, am pus multă energie şi suflet în profesia de dascăl şi am căutat mereu să mă perfecționez şi să învăț lucruri noi, atât pentru propria dezvoltare profesională şi personală, cât şi pentru a fi un bun exemplu pentru elevii mei. Pe lângă Facultatea de Litere, în munca mea mă ajută enorm atât masteratul de Ştiinţe ale Comunicării şi ale Limbajului, pe care l-am absolvit în 2007, cât şi numeroasele cursuri de perfecționare la care am participat începând cu anul 2002. În cadrul echipei IOANID am remarcat atributele unei şcoli care se ghidează după principii solide, cu profesioniști care demonstrează constant preocuparea pentru un învățământ de calitate.

Mihaela Bozanchi

profesor limba engleză

În debutul cărții mele de suflet ,,Micul Prinț" autorul vădește intenția din dedicație, cartea fiind un omagiu adus copilului din orice adult; Saint Exupery spunea frumos ,,toți oamenii mari au fost cândva copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte".       Eu sunt printre aceia cărora li se adresează autorul; păstrez în interiorul meu, intact, copilul inocent pe care îl bucură totul. Nu pot să uit emoțiile primelor zile de școală sau mirosul de cretă umedă pe care îl simțeam când mă apropiam de tablă.     Rolurile sociale se schimbă odată cu vârsta și am ales, în opinia mea, cel mai privilegiat loc în clasă, acela de la catedră. Încerc și reușesc să mă perfectionez necontenit, fiecare zi îmi oferă provocarea și totodată energia să-mi doresc mai mult, atât de la mine cât și de la elevii mei. Nu mă recomandă doar experiența cu copiii, adolescenții sau adulții, ci și capacitatea de a mă adapta mediului educațional în care suntem implicați cu toții, fie că suntem profesori, elevi sau părinți.       Scopul meu declarat și clar este să-mi aduc elevii cât mai aproape de potențialul lor real și maxim, iar pentru acest demers, nici un efort personal nu este prea mult. Citatul care mă însuflețește și-mi definește gândirea didactică ii aparține lui Arhimede: ,, Dați-mi un punct de sprijin și voi muta Pământul din loc “.     Sunt profesor de limba engleză din 2003 cu gradul II în învățământ, cu o experienta de 10 ani in invatamantul de stat si restul in mediul privat ca trainer si evaluator de competente lingvistice. Ma bucur alaturi de elevii mei de rezultate excelente la examenele Cambridge, am experienta atat cu ”young learners”, cat si cu ”advanced”. Am urmat cursuri atat in tara cat si in Marea Britanie. Printre acestea se numara o bursa castigata in 2011 in Exeter, Anglia si un MBA (Management and Business Administration) in 2013 la Londra, Anglia. Pregătirea mea profesională a fost și este dinamică, aici pot menționa doar câteva din cursurile pe care le-am absolvit în țară: *Profesor Creator de soft educațional, * Formare continuă a profesorilor de limba română, engleză și franceză în Societatea Cunoașterii, *Dezvoltare profesională a cadrelor didactice prin activități de mentorat, *Evaluator în Sistemul Formării Profesionale continue si Consilier de dezvoltare personala.       La acestea se adauga si traducerea in engleza a doua volume de Haiku, o experiență care m-a ajutat să-mi îmbogățesc Universul creativ.     Deși meseria de profesor presupune transmiterea de cunoștințe, experiența mi-a dovedit că nu este un process unidirecțional ci dimpotrivă, eu la rândul meu învăț de la ei generozitatea, bunătatea, inocența și sinceritatea.

Alexandra Pantazi

profesor limba engleză

Dintotdeauna mi-au plăcut copiii, dar nu știam că voi alege să îmi petrec cea mai mare parte din timp în jurul lor până când nu am interacționat cu ei. Mi-am dat seama de importanța vocației pe care un profesor trebuie să o aibă pentru a preda copiilor, de răbdarea și dedicarea de care trebuie să dea dovadă și am acceptat provocarea. Am urmat cursurile Colegiului Național Iulia Hașdeu, apoi am pășit spre Facultatea de Litere din cadrul Universității București. Pentru că simțeam că aș vrea să cunosc mai mult din metodele moderne, am urmat cursuri de formare internaționale, sub titulatura Cambridge. Un citat care mie îmi place foarte mult spune: "Fă altora ceea ce ai vrea să ți se facă ție". În școală, mi-am dorit să am profesori de la care să pot învăța într-un mod activ și distractiv, de aceea mi-am propus să folosesc energia și entuziasmul meu pentru a-i putea influența pe micii școlari să iubească limba engleză și să considere învățatul o plăcere și nu o obligație. Cred în munca în echipă și în zâmbetul care are puterea să descrețească frunți și să motiveze atât copiii, cât și colegii și pășesc cu încredere în colectivul IOANID, unde îmi doresc să împărtășesc experiența acumulată și să învăț lucruri noi.

Daisy Mazilu

profesor limba engleză

I am Daisy Mazilu and I am from the Philippines. I graduated from Central Luzon State University with a degree in Bachelor in Elementary Education. I have taught for six years in my home country and also had the opportunity to teach in both Private School and International school here in Bucharest. It’s been nine years since I first taught and I still enjoy every minute of it because working with the children and watching them learn and grow everyday is such an accomplishment. This will be my first year of teaching at IOANID and I will be teaching English in different grade levels. For the past two weeks, I have observed the enthusiasm of the children to learn English and I am so excited to be part of this process . My goal is to always have an exciting and catchy lessons that would help them enjoy learning the new language, gain confidence in using English in expressing themselves (both in writing and speaking) and comprehending what they read. Have a great year everyone!

Cristina Șolcă

profesor limba engleza si diriginte al clasei a VI-a

“Alege-ți slujba care îți place și nu va trebui să muncești nici măcar o zi în viața ta!” –acesta este un proverb chinezesc îndrăgit de mine și care mă defineşte. Pasiunea pentru limba engleză și dragostea față de copii m-au îndrumat spre lumea predării, o lume la care visam din copilărie și în care am pășit în urmă cu aproape 9 ani, când m-am alăturat unui colectiv dintr-o școală de limbi străine, unde am predat, la copii și adulți, engleza generală și de afaceri. Cu fiecare elev în parte, am descoperit lucruri noi, am învățat și mai mult ce înseamnă răbdarea, comunicarea, sprijinul, atitudinea pozitivă, imaginația, creativitatea. Pe măsură ce anii au trecut, cursurile de specializare și seminariile m-au ajutat să mă dezvolt profesional și să ajung la abordări și strategii diferite, în funcție de nevoile și personalitatea învățăceilor. Mă alătur echipei IOANID cu dorința de a împărtăși experiența acumulată, dar și de a descoperi lucruri noi împreună.

Manuela Moscal

profesor arte plastice

M-am născut și am crescut într-o societate în care se promova un comportament dictatorial și pragmatic, într-un sistem închis, în care evadările de orice tip, fizic sau mental, erau pedepsite, într-o lume în care aripile erau frânte deseori, iar visurile cu greu se transpuneau în realitate. Mă bucur deci pentru „temelia” pe care copiii noştri, astăzi, își zidesc devenirea. Am credința că în fiecare dintre noi se află încă omul primordial, liber și doritor să se exprime artistic, adică sincer și creativ. Împreună cu camarazii mei mai mici, elevii şcolii IOANID, vorbesc aceeași limbă, pe care o reinventăm, de fiecare dată altfel, dar cu aceleași mijloace de exprimare bazate pe culoare, formă, linie, punct, umbră și lumină… Întreaga mea viață, privată și publică, filosofia mea personală, se derulează în jurul ideii de artă. Iar pentru că adevăratul semn al inteligenței nu este cunoașterea, ci imaginația, - după cum era de părere Einstein- mă străduiesc, simplificând sau dezvoltând, să-mi (re)imaginez lumea.

Cristian Lăcraru

profesor IT

“Calea de a face ceva, este să încetezi a mai vorbi şi să te apuci de treabă.” Walt Disney
 
Absolvent al facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul UPB, după 13 ani de presă de specialitate IT, am lansat acest program educaţional de succes, Şcoala IT - robotică şi programare.
 
Plecăm de la ideea că cei mici au in jurul lor multă tehnologie şi ne dorim ca ei să inţeleagă ce inseamnă această tehnologie, cum funcţionează, cum o folosesc şi cum au grijă de ea. Pentru că dacă vor inţelege uneltele cu care lucrează, vor câştiga!
 
Da, la cursurile noastre desfacem telefoane, tablete, laptopuri… la cursurile noastre construim roboţi. La cursurile noastre ordonăm gândirea şi activităţile, prin programare. Ne pregătim pentru viitor. Iar programa de lucru este realizată în urma propriilor cercetări de piaţă la nivel naţional, pentru ca noi sa ştim mereu ce urmează.
 
Cu drag,
Cristian Lăcraru
“ne auzim şi la radio Itsy Bitsy, în fiecare marţi”

Ștefania Boloș

profesor educație muzicală și pian

Ştefania Boloş este absolventă a Facultăţii de Interpretare din cadrul Universităţii de Muzică Bucureşti, secţia Canto Clasic. În 2007 a absolvit cursurile de Master ale Facultăţii de Interpretare, secţia Arta Vocală. Este absolventă şi a Colegiului de Institutori -secţia muzică şi a Facultăţii de Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii Valahia Târgovişte. În 2006, respectiv în 2008, a obţinut gradele didactice definitivat - educatori şi gradul II - canto clasic. În prezent este artist liric la Filarmonica George Enescu, Bucureşti, colaborând cu succes cu instituţii muzicale din ţară şi străinătate. Este laureată a numeroase concursuri de specialitate din ţară şi de peste hotare.

Cristina Giurgiu

profesor educație muzicală și pian

"Ceea ce e important în artă, este să vibrezi şi să-i faci şi pe alţii să vibreze". George Enescu
 
Numele meu este Cristina Gurgiu, iar din toamna anului 2010 m-am alăturat colectivului de profesori de la şcoala IOANID.
 
În anul 2001 am absolvit Conservatorul din Bucureşti la secţia Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală - instrument pian şi canto clasic.
 
Am fost artist liric la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian până în 2010, când am decis să impart din experienţa şi cunoştinţele acumulate celor mici şi să-i ajut să facă primii paşi în lumea minunata a muzicii.

Ioana Calotă

consilier școlar

Eu sunt…Ioana Irina Calotă. Eu sunt…psihoterapeut Adlerian deoarece cred în importanța dezvoltării interesului social; cred în forța creatoare și de schimbare a fiecărei persoane; cred în încurajare și educarea cu respect a copiilor. Eu sunt…consilier în terapie prin Joc și Dramaterapie deoarece cred că joaca este canalul preferat de comunicare al copiilor și jocul este hrănitor și vindecător. Eu sunt…consilier la școala IOANID deoarece cred în puterea comunicării asertive și exprimării sănătoase. Cred că toți copiii au câteva nevoi de bază ce trebuie susținute în mediul educativ, cum ar fi: nevoia de a aparține, de a conta, de a fi valoroși și utili, de a fi curajoși, iubiți și înțeleși. Iar când aceste nevoi sunt împlinite, copiii pot oferi celorlalți și lor înșiși, grijă, respect, acceptare. Pot deveni responsabili, independenți, proactivi și creativi. Eu sunt…profesor de Dezvoltare Personală și Consiliere deoarece consider că dezvoltarea emoțională, socială și personală a elevilor contribuie la dezvoltarea lor academică. În cadrul acestor ore, copiii au ocazia să învețe să aibă grijă de ei, de ceilalți și de lumea în care trăim; să învețe să fie împreună cu ceilalți, cu responsabilitate și încredere; să învețe să se exprime sănătos și echilibrat. Eu sunt…consilier pentru părinți deoarece știu că un copil nu vine pe lume cu un “manual de utilizare” și în procesul de creștere, în funcție de specificul fiecărei familii și fiecărui copil, pot să apară tot felul de provocări. Împreună cu părinții, îmi propun să găsim variantele sănătoase care să asigure un climat de familie securizant, plin de căldură, curaj și fericire, în așa fel încât fiecare copil să poată crește armonios. Eu sunt…imperfectă, iar acest lucru mă ajută să nu uit că sunt OM și că ceilalți din jurul meu: copii, pedagogi, părinți sunt tot OAMENI. Și, împreună, prin comunicare, colaborare și susținere putem contribui la educația copiilor noștri.

Alina Plăișeanu

consilier școlar

Interacțiunea mea cu copiii, de-a lungul timpului, atât la nivel profesional, cât și personal,a fost una complet diferită față de tot ceea ce am experimentat până acum. Spiritul ludic, libertatea, onestitatea, intensitatea trăirii interioare sunt exprimate în cel mai autentic și simplu mod posibil. Astfel, am reușit să reactivez toate aceste resurse care existau în mine, însă erau adormite ori etichetate ca fiind inadecvate social. Drept urmare, am decis să explorez,în cadrul procesului de consiliere și psihoterapie individuală sau de grup, relația cu copiii, nevoile și resursele lor, dar și limitele și anxietățile lor.

Cred că psihologia în educație are un impact puternic în ceea ce privește normalizarea și umanizarea procesului academic, având un rol de suport și validare. Cred, în același timp, în nevoia copiilor de a fi însoțiți, încurajați, acceptați pentru ceea ce sunt. Cred în puterea relației copil-adult și în efectele magice pe care aceasta le poate avea de ambele părți, pornind de la simple caracteristici umane,:căldură, empatie, iubire și acceptare. Mai presus de toate, cred în inocența și bogăția lumii interioare a fiecărui copil care relevă un potențial enorm în toate ariile dezvoltării.

Vlad Bălan

Profesor de dramă

Pentru mine, teatrul este, în primul rând, o forma de educaţie. Cred că oamenii şi, mai ales, copiii au nevoie de poveşti şi au nevoie de un loc sigur unde să îşi poată manifesta creativitatea. Cred că în fiecare oră pe care o predau îmi propun acest lucru: să le ofer copiilor un loc unde să se exprime liber. Pentru acest scop m-am pregătit şi mă dezvolt profesional constant. Am terminat UNATC “I.L. Caragiale”, secţia arta actorului în anul 2015, dar lucrez în teatru din anul 2007. Am colaborat cu numeroase teatre atât de stat, cât şi independente, şi am obţinut numeroase premii (premiul pentru Debut în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent şi în cadrul Festivalului Bucharest Fringe etc.). În paralel cu actoria am studiat şi pedagogia prin teatru încă din anul 2012, absolvind module pedagogice. Am colaborat cu mai multe festivaluri de teatru de amatori, atât pentru zona de liceeni, cât şi pentru ciclul primar. De asemenea, am obţinut certificatul Cambridge Advanced, care îmi permite să predau elevilor mei şi în limba engleză.

Bianca Marinescu

profesor limba engleza

Un profesor nu predă doar cursuri, ci el îşi dedică toată priceperea şi cunoaşterea pentru a forma caractere. Consider că a fi profesor nu este o meserie, ci o vocaţie. Pentru a-mi putea îndeplini acest vis am urmat cursurile Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, pilon de bază în formarea mea ca şi cadru didactic. Ulterior, am absolvit Facultatea „Lucian Blaga”, Sibiu – specializarea Engleză-Română – şi am debutat ca profesor de limba engleză. Întrucât mediul educaţional se dezvoltă permanent, cei ce îşi desfăşoară activitatea în calitatea de cadre didactice sunt într-un permanent proces de pregătire. Astfel, pe parcursul carierei am absolvit cursuri de specializare cu acreditare naţională şi internaţională, precum şi studii de masterat. Îmi doresc ca experienţa acumulată în cei aproape 10 ani de activitate în domeniul predării Limbii Engleze, atât în sistemul educaţional de stat cât şi privat, să asigure deschiderea orizonturilor cunoaşterii elevilor mei. Obiectivul meu este ca împreună cu echipa IOANID să asigurăm fundamentul cunoaşterii necesar dezvoltării generaţiei de mâine.

Cristina Dobrescu

consilier și psihoterapeut in psihoterapie experienţială

Cristina-Elena Dobrescu, Universitatea din București, licențiat în psihologie MD. Absolvent studii Masterale: Psihologie Clinică şi Intervenţie Terapeutică, sunt consilier și psihoterapeut in psihoterapie experienţială (umanistă) , competențele mele sunt în consilierea psihologică și psihoterapia centrată pe adult-copil-cuplu-familie, în dezvoltarea personală individuală și de grup. Dobândesc experienţă şi în lucrul cu copii cu tulburări de învăţare, deficit de atenţie sau autism ( terapie cognitiv-comportamentală) cât şi în consilierea şcolară.

Ana Maria Bădescu - profesor coordonator al clasei pregătitoare C

 

"Meseria de educator este o mare și frumoasă profesie care nu seamănă cu alta, o meserie în care mediocritatea nu este permisă, o meserie în care a ști nu înseamnă nimic fără emoție". Citez câteva rânduri în încercarea de a defini această meserie . Arta de a fi educator se oglindește în ochii copiilor care nu mint și nu pot fi mințiți și care îți pot "spune" atât de multe , doar să vrei să-i "auzi".

Absolventă a Liceului Pedagogic „Elena Cuza", București, și a Facultății de Sociologie-Psihologie, sunt un bun pedagog și psiholog, răbdătoare, empatică, perfecționistă, plină de dinamism și creativitate și, nu în ultimul rând, încărcată de dragoste față de copii. După 12 ani de învățământ (atât primar, cât și preșcolar), pot spune, cu convingere, că nu poți alege o asemenea meserie dacă nu iubești copiii, dacă nu lași iubirea să iasă prin fiecare gest, prin fiecare cuvânt, daca ai uitat să te joci, să te bucuri, să râzi. Este o meserie pe care nu o alegi, ci care te alege.

Toate aceste lucruri au făcut ca eu să mă alătur echipei IOANID, o echipă de profesioniști, pasionați de ceea ce fac, pentru care dezvoltarea armonioasă și siguranța copiilor sunt obiective primordiale.
 
Afla mai multe
DESPRE IOANID
Afla mai multe
4MOTIVE PENTRU CARE SA ALEGI IOANID

Inscrieţi-vă folosind adresa dvs. de e-mail pentru a primi periodic noutăţi.


NEWSLETTER