Programul şcolarilor include atât activităţi cuprinse în Curriculum-ul Naţional,cât şi activităţi optionale incluse în programul standard:


 • Limba engleză
 • Clubul de Arte
 • Lumea copiilor în cuvinte
 • Cercul de matematică
 • Comorile pământului
 • Dezvoltare Personală
 • Funny science
 • Limbi străine (franceză / germană / japoneză)
 • Mindlab
 • Multisport
 • Pian / Canto
 • Șah
 • Școala IT

                 

Părinţii care doresc diversificarea programului copilului,
dar şi aprofundarea unor activităţi deja incluse în program,
îi pot înscrie pe elevi şi la alte activităţi optionale care se vor plăti separat

CLUB/COORDONATOR
DESCRIERE CLUB
LIMBA ENGLEZĂ
 
 
CLUBUL DE ARTE
 
 
LUMEA COPIILOR IN CUVINTE
Opţionalul este destinat elevilor care au o pasiune deosebită pentru lectură, care doresc să aprofundeze operele scriitorilor din literatura română și universală și urmăreşte trezirea interesului elevilor pentru descoperirea celor mai importante creații literare. Metodele folosite la acest curs contribuie la dezvoltarea capacității de comunicare, de manifestare a spiritului critic, tolerant, deschis și creativ. Se exersează lucrul în echipă, cooperarea și competiția. Accentul se pune pe realizarea unor activități diverse de receptare a textelor literare care să dea posibilitatea tuturor elevilor de a participa la propria învățare și la dezvoltarea abilităților de viață.
 
CERCUL DE MATEMATICĂ
Cercul de matematică este destinat elevilor care manifestă interes deosebit pentru studiul matematicii, necesar în performanţa sau în susţinerea motivaţiei pentru studiul aprofundat al matematicii. Activitatea cercului presupune în mod special abordarea problemelor matematice care se rezolvă prin metode specifice, probleme ce nu sunt cuprinse în programa şcolară pentru clasă. Prin activităţile desfăşurate se realizează o pregătire la nivel superior a copiilor cu performanţe deosebite la matematică, un „antrenament al minţii” pentru concursurile de matematică.
 
COMORILE PĂMÂNTULUI
Reprezintă un domeniu despre care se poate vorbi la nesfârșit, cu subiecte pe cât de interesante, unice și plăcute, comori de neprețuit afișate sau ascunse de Pământul nostru: peșteri misterioase si grote ascunse, cascade spectaculoase, martori de eroziune cu forme dintre cele mai ciudate, mine părăsite și actuale, fosile de mii și milioane de ani care vorbesc despre rădăcinile vieții pe Terra și nu numai...
 
DEZVOLTARE PERSONALĂ
Copiii vor avea ocazia, într-un mediu securizant, încurajator și hrănitor, să se cunoască și să se afirme, folosindu-se de mijlocul lor natural de comunicare: JOCUL. Jocul terapeutic este spațiul în care copilul se dezvoltă, descarcă tensiuni, gasește soluții, dezvoltându-și în mod constant personalitatea. Grupul de joacă terapeutică este dedicat atât copiilor îndrăzneți cât și celor timizi, celor care au vise urâte, celor care vor să fie puternici, celor care nu au încredere în puterea lor, celor care vor să fie primii, celor care plâng, celor mici și celor mari. Este soluția ideală pentru părinții care își doresc să se apropie mai mult de copiii lor, celor care au întrebări dar încă nu au raspunsuri, celor care știu că jobul de părinte este unul în care învață în fiecare zi ceva nou.
 
FUNNY SCIENCE
”Funny Science” are ca obiective transformarea întâmplărilor de zi cu zi în experimente științifice extraordinare. Atelierele din cadrul acestui club au ca tematică dobândirea unor deprinderi și noțiuni despre tainele vietii Pământului, secretele chimiei sau ale spațiului cosmic, descoperind prin experiment definiția timpului, a forței apei, a surselor de energie, a dezvoltării civilizației umane sau a mecanismului minții omului.
 
LIMBI STRĂINE
Limba franceză este limba internațională a literaturii, a poeziei, a modei, a teatrului, a artelor vizuale, a dansului, dar și a Uniunii Europene, a Națiunilor Unite și UNESCO. O contribuție importantă la obținerea unor rezultate deosebite o au tematica și modurile variate de desfășurare a activității, atât în sala de învățare, cât și în locuri adiacente. Deși este o limbă atât de complexă și structurată, limba germană poate fi ușor exersată dacă sunt utilizate metode interactive, care să-i motiveze și să-i atragă pe copii. Limba japoneză îi poate ajuta pe oameni să se împrietenească, să se bucure de vacanțele în frumoasele destinații din Japonia, să-și extindă orizonturile culturale. Mulţi dintre cei care au avut ocazia să intre în contact cu lumea japoneză și-au dorit ulterior să aprofundeze limba japoneză pentru a înțelege cultura și mentalitatea lor de viață, una complet diferită de a noastră.
 
MINDLAB
Conceptul unic Mind Lab a fost stabilit pe baza principiului conform căruia jocurile pentru stimularea gândirii servesc drept puternic instrument educaţional. Jocurile de gândire contribuie la îmbunătăţirea abilitaţilor cognitive şi la conştientizarea procesului cognitiv, în acelaşi timp ajutând copilul să facă faţă mai bine situaţiilor emoţionale şi sociale. Experienţa ludică, esenţa programului nostru, este în aceeaşi măsura plăcută, captivantă şi emoţionantă – stimulând puternic motivaţia şi entuziasmul copiilor şi servind ca fundaţie solidă a unui proces de învăţare profundă, bazat pe experiență.
 
MULTISPORT
Multisport reprezintă un program complex de pregatire fizică neconvențională, ce îmbină în mod optim voia buna și creativitatea, disciplina și perseverența; sunt combinate elemente de la următoarele sporturi: - Karate - Judo - Inot - Karting - Tenis de camp - Tenis de masa - Tir cu arcul
 
PIAN / CANTO
Copiii care studiază pianul își creează un mediu psihic sănătos, își dezvoltă atât capacitatea de concentrare și învățare, cât și sensibilitatea estetică și exprimarea muzicală. La orele de canto, copiii vor învăța să se acomodeze cu notele muzicale, cu ritmul muzical și să cânte piese muzicale adaptate vârstei lor. Vor învăța, de asemenea, să reproducă sunetele muzicale, să respire corect, să efectueze exerciții pentru modelarea vocii. Pot învăța cum să își formeze/dezvolte auzul muzical, cum să își exprime trăirile prin muzică și, nu în ultimul rând, să scape de teama de a cânta în fața prietenilor.
 
ȘAH
Şahul „pune la încercare” inteligenţa, perspicacitatea şi prezenţa de spirit. Copilul este lăsat să observe, să deducă, să calculeze, ceea ce îi va permite să-şi dezvolte inteligenţa, să şi-o amplifice, incită gândirea lui, îi limpezeşte mintea şi-i bucură inima. Va fi fericit când va găsi soluţia înaintea coechipierului său. Caracterul atractiv, distractiv al jocului de şah îi oferă copilului posibilitatea de a-şi pune în valoare şi de a evidenţia propriile capacităţi, favorizând interacţiunea tuturor factorilor psihici ce contribuie şi influenţează activitatea de cunoaştere, dezvoltarea curiozităţii şi dorinţei de a dezlega tainele acestuia.
 
ȘCOALA IT
În cadrul acestui curs copiii au la dispoziție un laborator IT complet utilat, locul unde învață să lucreze eficient și corect cu calculatorul, supervizați de un specialist IT. Cursurile permit un grad foarte ridicat de socializare între copii, prin metode de învățare și predare interactive, atractive, organizate în forme variate: individual, perechi sau grupuri.
 
 
Afla mai multe
DESPRE IOANID
Afla mai multe
4MOTIVE PENTRU CARE SA ALEGI IOANID

Inscrieţi-vă folosind adresa dvs. de e-mail pentru a primi periodic noutăţi.


NEWSLETTER