''''

Dana Bratu - Director Grădinița IOANID

 

Povestea mea alături de cei mici nu este la început. Avem deja o istorie care durează de 14 ani și care încă promite multe alte momente plăcute, petrecute împreună. Încă de la început am pus în această relație conștiinciozitate și perseverență, dar și energie și autodisciplină.

De-a lungul timpului mi-am construit un program propriu de educare, axat în principal pe adaptabilitatea rapidă la schimbări, pe cooperare, receptivitate și multă imaginație pentru a capta toată atenția și energia celor cărora mă dedic. Pentru a deveni un și mai bun psiholog și pedagog, am urmat și absolvit cursurile masterului Psihologie școlară și consiliere educațională.

Posibilitatea de a lucra la IOANID a reprezentat dezvoltarea tuturor atributelor care m-au caracterizat drept dascăl. Blândețea, înțelegerea, răbdarea și dragostea cu care îmi exercit meseria sunt atributele  pe care îmi doresc să le transmit echipei pe care o coordonez, și fără de care un dascăl nu ar putea duce la bun sfârșit misiunea pentru care există.

Bugală Andreea - profesor pentru învăţamântul preşcolar, grupa Albinuţelor

 

“Educatoarea joacă oarecum rolul cristalului care polarizează lumina difuză și o transformă în raze care se răspândesc într-un splendid curcubeu.”  ( S. Herbiniere – Lebert )

Profesia mea este una complexă și nobilă, dificilă, dar și plăcută, umilă și mândră, exigentă și liberă, în care  ”a ști” nu înseamnă nimic dacă știința ta nu o împărtășești copiilor, cu emoție și forță spirituală.

Bianca Stoica - profesor limba engleză, grupa Albinuţelor

 

Iubesc copiii, spontaneitatea şi modul lor de a se bucura de fiecare clipă... Înţeleg  şi respect nevoile acestora şi mă simt împlinită atunci când pot contribui la dezvoltarea cunoaşterii, a creativităţii, autonomiei şi încrederii copiilor în forţele proprii. Iubesc lumea inocentă a copiilor...este minunat cum prin jocurile , cântecele şi zâmbetele lor, lumea devine un loc frumos şi bun...
 
Am absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea engleză-franceză, şi predau în învăţământ de 13 ani, abordând atât curiculum-ul românesc, cât şi pe cel britanic. Am participat la numeroase cursuri de perfecţionare profesională şi schimb de experienţă cu instituţii de învăţământ din ţară şi de peste hotare.
 
La IOANID, îmi doresc să contribui în continuare la asigurarea unei educaţii de calitate prin metode de predare moderne, convinsă fiind de faptul că aici copiilor li se oferă respect, grijă, dragoste, înţelegere şi empatie. Astfel, putem contribui la dezvoltarea armonioasă a celor pe care, noi, profesorii, îi educăm şi pentru care reprezentăm modele.

Maria Mihăilă - profesor pentru învățământul preșcolar, grupa Licuricilor

 

Am început această minunată ,,călătorie’’ în universul copilăriei acum 8 ani, determinată de convingerea că profesorul nu este doar cel care educă, ci este persoana care oferă zilnic o bucățică din viața sa copiilor cu care lucrează, le îndrumă pașii permanent, le satisface nevoile, le oferă dragoste necondiționat și, nu în ultimul rând,  creează modele.

Pornind de la această deviză, am absolvit liceul Pedagogic ,,Matei Basarab” din orașul Slobozia în anul 2007. Ulterior, am devenit licențiată a Universității București, facultatea de Comunicare socială și Relații Publice, am obținut definitivatul în învățământul preșcolar în 2011 și am absolvit cursurile programului de master ,,Management educațional”.

M-am alăturat echipei IOANID plină de entuziasm și dornică de a-mi canaliza dinamismul, creativitatea și motivația puternică într-un cadru educațional prestigios. Am fost întâmpinată cu multă căldură și profesionalism.  Aici, fiecare zi petrecută alături de copii îmi aduce veselie, clipe minunate, satisfacție, iar finalul fiecărui an școlar, sentimente incomparabile.

Ema Ionescu - profesor de limba engleză, grupa Licuricilor

 

Întotdeauna mi-a plăcut să împărtăşesc celor din jur din ceea ce ştiu, din ceea ce sunt. Am simţit că fiecare copil cu care am lucrat a plecat în lume, în viaţă, cu o parte din mine, şi astfel am contribuit puţin la evoluţia societăţii. Pentru mine, viitorul unei ţări, al unei civilizaţii sunt copiii şi, de aceea, o educaţie solidă, de cea bună calitate, este esenţială încă de la naştere. Acesta este motivul principal pentru care am ales să lucrez cu copii mici şi foarte mici, deşi mi-am început cariera ca învăţătoare. Timp de 13 ani am avut oportunitatea să experimentez sistemul britanic de învăţământ într-una din cele mai bune grădinițe internaţionale din Bucureşti. Acolo mi s-a oferit şansa de a beneficia de numeroase sesiuni de pregătire, atât în România, cât şi în Marea Britanie, referitoare la dezvoltarea şi evoluţia copiilor mici, metode şi tehnici de predare moderne, dar şi de istorie a educaţiei, cu posibilitatea aplicării cunoştinţelor în practica mea curentă.

Pentru mine, fiecare copil reprezintă el însuşi un univers, pe care înveţi să-l cunoşti şi îl ajutaţi să funcţioneze în acord cu propriile lui legi gravitaţionale. Noi, ca educatori, trebuie să le oferim copiilor nu doar informaţie, ci şi instrumentele care să faciliteze învăţarea pe tot parcursul vieţii. Primii ani din viaţă sunt cei mai importanţi şi de aceea ofer atenţie, în egală măsură, atât dezvoltării cognitive, fizice şi a limbajului, cât şi celei socio-emoţionale.

M-am alăturat cu entuziasm echipei IOANID şi cred în sistemul educaţional pe care îl promovează. Apreciez faptul că, având la baza valorile şi tradiţiile româneşti, Scoala IOANID are ca scop formarea unor oameni de valoare, folosind tehnici şi mijloace moderne de educaţie. Sper şi cred că noi suntem schimbarea de care societatea modernă are nevoie.

Cornelia Pasăre - profesor pentru învăţământul preşcolar, grupa Licuricilor

 

Bucuria, dorinţa pentru cunoaştere şi puritatea sufletelor copiilor sunt motivele pentru care am ales să lucrez în domeniul educaţiei.

Am debutat în anul 2007, în cadrul unui program de voluntariat la un centru specializat pentru copii instituţionalizaţi. Am continuat să lucrez în regim privat şi, ulterior, la o grădiniţă şi o şcoală internaţională. Am urmat cursurile Colegiului Naţional ,,Elena Cuza” din Bucureşti; . Mi-am completat pregătirea la Facultatea de Psihologie, apoi am urmat un Master în Psihologie şcolară şi consiliere educaţională, Modulul psihopedagogic compact, din cadrul Universităţii ,,Titu Maiorescu” din Bucureşti.

M-am alăturat echipei IOANID având certitudinea că, într-un mediu plin de căldură, dăruire şi profesionalism, copiii vor evolua foarte frumos, atât pe plan cognitiv, cât şi pe plan socio-emoţional.

De asemenea, pot afirma că mă consider privilegiată să fiu în preajma copiilor, să învăţăm împreună zi de zi lucruri minunate şi să ne încărcăm cu energie pozitivă!

Oana Badea - profesor pentru învăţământul preşcolar grupa Libelulelor

 

Atunci când eram copil și cineva mă întreba:,,Ce vrei să fii când vei ajunge mare?”, răspunsul meu era întotdeauna : EDUCATOARE …și asta pentru că am avut un model deosebit și foarte drag mie. Iată că am ales să fac în viață ceea ce dintotdeauna am visat. Îmi plac copiii, îmi place zambetul lor, dar și inocența…mi se pare un lucru extraordinar să vezi un copil cum crește și se dezvoltă sub ochii tăi și, mai ales, cu ajutorul tău.

Sunt absolventă a Liceului Pedagogic ,, Matei Basarab” din Slobozia, cu dublă specializare învățător-educatoare, și a Facultății de Litere din cadrul Universității București, având totodată și definitivatul în învățământ din 2010.

Profesia de educator este una complexă și nobilă, dificilă și plăcută, în care “a ști” nu înseamnă nimic dacă nu împărtășești această știință și copiilor, cu emoție și forță spirituală.

Îmi doresc ca prin activitățile desfășurate să trezesc copiilor dragostea pentru cunoaștere, dorința de a realiza cat mai multe lucruri și de a se simți liberi și încrezatori, de a fi creativi și perseverenți.

Nicoleta Haras - profesor de limba engleză, grupa Libelulelor

 

Mă consider o persoană dedicată profesiei alese, determinată şi entuziastă, dinamică şi plină de compasiune. Ador să fiu în compania copiilor, lumea lor, sinceră şi încărcată de iubire, mă face să mă simt împlinită. Văd prin ochii lor, aud prin urechile lor, respir prin ei, trăiesc prin ei. I can also say "I touch the future. I teach."


DE CE AM ALES IOANID?
Am ales IOANID pentru că am considerat că este foarte aproape de modelul nord-american de educaţie preşcolară, o educaţie deschisă modernului, inovaţiilor, îndrăzneaţă şi provocatoare, care oferă şanse de afirmare, de promovare şi de provocare. IOANID mi-a reţinut atenţia prin ţinută de înalt profesionalism.


CE ÎMI PLACE LA JOB-UL ALES?
Oportunitatea de a fi în mijlocul copiilor, de a interacționa cu ei şi de a-i învăţa. Nu în ultimul rând, de a învăţa de la ei. Îmi plac libertatea în abordarea diverselor idei, creativitatea şi deschiderea. Am rămas impresionată de entuziasmul şi suportul celorlalte cadre didactice. De admirat!


CE ÎMI DORESC SĂ FAC LA IOANID?
Mi-ar plăcea să pot implementa o parte din experienţa acumulată pe parcursul celor 7 ani în Canada. Există condiţiile necesare implementării, am remarcat dorinţa de a înnoi şi motivaţia de a ne apropia de standardele occidentale.

 

Ana Maria Bădescu - profesor pentru învăţământ preşcolar, grupa Fluturaşilor

 

"Meseria de educator este o mare și frumoasă profesie care nu seamănă cu alta, o meserie în care mediocritatea nu este permisă, o meserie în care a ști nu înseamnă nimic fără emoție". Citez câteva rânduri în încercarea de a defini această meserie . Arta de a fi educator se oglindește în ochii copiilor care nu mint și nu pot fi mințiți și care îți pot "spune" atât de multe , doar să vrei să-i "auzi".

Absolventă a Liceului Pedagogic „Elena Cuza", București, și a Facultății de Sociologie-Psihologie, sunt un bun pedagog și psiholog, răbdătoare, empatică, perfecționistă, plină de dinamism și creativitate și, nu în ultimul rând, încărcată de dragoste față de copii. După 12 ani de învățământ (atât primar, cât și preșcolar), pot spune, cu convingere, că nu poți alege o asemenea meserie dacă nu iubești copiii, dacă nu lași iubirea să iasă prin fiecare gest, prin fiecare cuvânt, daca ai uitat să te joci, să te bucuri, să râzi. Este o meserie pe care nu o alegi, ci care te alege.

Toate aceste lucruri au făcut ca eu să mă alătur echipei IOANID, o echipă de profesioniști, pasionați de ceea ce fac, pentru care dezvoltarea armonioasă și siguranța copiilor sunt obiective primordiale.

Gina Talos - profesor de limba engleză, grupa Fluturaşilor

 

Cred că fiecare copil, indiferent de naţionalitate, rasă sau condiţie socială, merită o educaţie excelentă, iar misiunea mea este de a oferi acest lucru tuturor copiilor cu care lucrez. Am început drumul ca profesor de limba engleză acum 11 ani. Experienţa mea variază de la cei mici, de numai 1 an, la cei mari, de 18-19 ani. În ultimii 3 ani am preferat să colaborez cu diferite grădiniţe internaţionale şi de stat, deoarece satisfacţia cea mai mare o am atunci când observ licărirea din minţile şi sufletele curate ale copiilor. Formarea profesională se îmbină armonios cu formarea de părinte a trei copii minunaţi. Mă simt binecuvântată că pot să mă bucur de energia pe care mi-o oferă copiii grădiniţei IOANID şi de faptul că eu pot oferi copiilor o educaţie prin iubire.

Gina Tudora - profesor de limba engleză, grupa Buburuzelor

 

Am pășit în  IOANID plină de încredere și convingere că frumusețea locului se împletește cu calitatea umană. Într-un loc care impresionează prin eleganță, noblețe și stil nici nu concepi să se facă rabat de profesionalism. Astfel că m-am alăturat echipei, dorind să contribui cu ceea ce am mai bun la decorarea spațiului cu zâmbete și râsete de copii.

Îmi doresc să prindem visele îndrăznețe ale copiilor în ghirlande multicolore și să ne inspirăm din ele pentru a încuraja joaca simplă, dar frumoasă și educativă. Să fie o bucurie sinceră întâlnirea de dimineață și să ne despărțim după-amiaza cu o mulțime de idei pentru a face jocul mai interesant a doua zi. Să fie o încredere nelimitată între toți cei care veghem la fericirea celor mici pentru că ne leagă puternic un lucru: COPIII.

Cristina Vlad - profesor pentru învăţământ preşcolar – grupa Buburuzelor

 

Am fost copil odată… acum sunt educatoare şi, de o vreme, părinte. Am înţeles, în urmă cu vreo şapte ani, că acesta este rolul meu: să cresc frumos copii! Alături de dumneavoastră, părinţii, care le daţi aripi, noi, echipa IOANID, îi susţinem să zboare, cât mai departe.

Sunt absolventă a Liceului Pedagogic (2005), a Facultăţii de Geografie (2009) şi a Facultăţii de Psihologie (2010).  În învăţământ am început să lucrez din anul 2005, și am obţinut gradul II în anul 2012.

Îmi sunt dragi copiii, îmbrăţişările şi zâmbetele lor sincere, lumea lor minunată de cântec şi joc! Fiecare zi petrecută alături de cei mici este altfel, o noutate, şi îmi doresc să contribui la stimularea interesului lor pentru cunoaştere .

Ştefania Toma - profesor pentru învățământ preșcolar, grupa Furnicuțelor

 

Îmi plac copiii, cei mai mici şi aflaţi în prima copilărie, mai ales ochii lor. Am sentimentul că se deschid spre o veşnicie… În plus, fac parte dintre acei oameni care îşi urmăresc ţinta cu perseverenţă – iarăşi, o caracteristică timpurie. Aşadar, dacă mi-am dorit să ajung la catedră, se poate spune că am fost sortită să reuşesc. De aceea, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic „Ştefan Bănulescu”, cursuri de 4 ani, specializarea învățător-educatoare. După absolvire, m-am angajat ca educatoare, lucrând cu nişte copii minunați. Alături de ei am participat la numeroase concursuri şi festivaluri: „Festivalul de colinde-2007”, Proiectul Educativ Naţional ”Tradiţii populare româneşti-2008”, Festivalul de colinde „Astăzi S-a născut Hristos-2008”, „Festivalul Mărţişorului-2009”, Proiectul Educaţional ”Pipo”. În 2009, am obţinut definitivatul în învăţământul preşcolar, iar apoi gradul II. În paralel, am urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă ale Universităţii Bucureşti la Universitatea din București (2007-2010) şi pe cele ale masterului Comunicare şi comuniune eclesială în spaţiul ortodox (2010-2012). Din toamna anului 2010 m-am alăturat echipei de la grădiniţa IOANID.

Pentru mine grădiniţa înseamnă o prelungire a copilăriei…

Ioana Răduţ - profesor limba engleză, Grupa Furnicuțelor

 

Sunt absolventă a Facultații de Psihologie și mi-am început activitatea în învăţământul privat ca educatoare, unde timp de 5 ani am avut rolul de teacher la una dintre şcolile private internaţionale de prestigiu.

M-am alăturat echipei IOANID convinsă fiind că este o grădiniță care îmi oferă posibilitatea dezvoltării mele profesionale, în cadrul căreia mă simt binevenită și apreciată, dar și un loc unde copiii învaţă în cele mai bune condiţii.

Sunt fericită că mi-am ales una dintre cele mai frumoase meserii din lume și, în lucrul direct cu copiii, am descoperit că am calităţile unui bun profesor: răbdare, tact pedagogic, abilitatea de a mă adapta nivelului de înţelegere al copilului, creativitate, plăcerea de a lucra cu copii.

Am descoperit bucuria de a preda atunci când am început să văd progresele făcute de copii, curiozitatea și dorința acestora de a învăţa ceva nou în fiecare zi.

Adriana Malaeru - profesor pentru învățământ preșcolar, grupa Greierașilor

 

Sunt fascinată de copii, de lumea lor și mă simt privilegiată atunci când sunt acceptată în "micul" lor univers. Fiecare copil este unic și special, iar primii ani din viața lui sunt cei mai importanți. Ceea ce noi, cadrele didactice, facem alături de ei este esențial în educarea și dezvoltarea armonioasă a copilului - a fi educator este o "meserie" minunată.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității București, cu specializarea învățământ  preșcolar- primar. Lucrez în învățământ din anul 1997 și am avut oportunitatea de a mă familiariza atât cu sistemul curriculum-ului românesc, cât și cu cel britanic, fapt care m-a ajutat să îmi diversific metodele de predare și să interacționez mult mai bine și mai eficient cu cei mici.

Loredana Roşu - profesor limba engleză, grupa Greieraşilor

 

Mi-am ales această meserie pentru că iubesc strălucirea din ochii copiilor...acea strălucire care ne trimite într-o lume unde totul este posibil. De aceea, în cadrul activităţii mele, fac tot posibilul pentru a valoriza particularităţile fiecăruia.

Am urmat cursurile Colegiului Naţional Elena Cuza din Bucureşti, specializarea învăţător- educator, şi am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Ulterior, am participat la cursuri multiple, care au vizat dezvoltarea creativităţii şi a inteligenţei emoţionale specifice vârstelor mici.

M-am alăturat echipei IOANID dornică de noi experienţe prin intermediul cărora să pot oferi educaţie la un nivel înalt. La IOANID îmi propun ca spontaneitatea şi creativitatea preşcolarilor să fie încurajate, iar apoi canalizate pentru o dezvoltare armonioasă. Sunt mândră că în fiecare zi aici mă pot alătura inocenţei şi veseliei copilăriei!

 

Elena Dumitru - profesor limba engleza, grupa Greierasilor

 

Pentru a putea întelege gândirea şi reacţiile copiilor e nevoie, în primul rand, să te transpui în lumea lor, să faci parte din joaca şi interacţiunea lor cu tot ce e nou. Debutul meu în această lume imprevizibilă a avut loc acum 12 ani ,după terminarea studiilor superioare , specializarea Limbi Străine. Iniţial,teama mea era să nu-i dezamăgesc... iar lor le era teamă de toate noutăţile care veneau odata cu mine. Însă, pe parcurs, am aflat împreună că putem să ne distrăm învăţând. După terminarea studiilor la Universitatea Spiru Haret, am întalnit nenumăraţi copii cu care am lucrat cu mare plăcere. Am organizat felurite concursuri, am pus în scenă adevărate spectacole în limba engleză cu copii de grădiniţă, am organizat evenimente, ne-am distrat „englezeşte”, am legat prietenii sincere... De asemenea, am lucrat cu plăcere în cadrul unui after-school oferindu-le copiilor toată dragostea şi implicarea mea. In anul 2012 m-am alaturat echipei IOANID unde am găsit oameni cu adevărat implicaţi şi copii de-a dreptul fericiţi. La aceste lucruri voi contribui şi eu,cu tot dragul !
''''
 
Afla mai multe
DESPRE IOANID
Afla mai multe
4MOTIVE PENTRU CARE SA ALEGI IOANID

Inscrieţi-vă folosind adresa dvs. de e-mail pentru a primi periodic noutăţi.NEWSLETTER