''''

Dana Bratu - Director Grădinița IOANID

 

Povestea mea alături de cei mici nu este la început. Avem deja o istorie care durează de 14 ani și care încă promite multe alte momente plăcute, petrecute împreună. Încă de la început am pus în această relație conștiinciozitate și perseverență, dar și energie și autodisciplină.

De-a lungul timpului mi-am construit un program propriu de educare, axat în principal pe adaptabilitatea rapidă la schimbări, pe cooperare, receptivitate și multă imaginație pentru a capta toată atenția și energia celor cărora mă dedic. Pentru a deveni un și mai bun psiholog și pedagog, am urmat și absolvit cursurile masterului Psihologie școlară și consiliere educațională.

Posibilitatea de a lucra la IOANID a reprezentat dezvoltarea tuturor atributelor care m-au caracterizat drept dascăl. Blândețea, înțelegerea, răbdarea și dragostea cu care îmi exercit meseria sunt atributele  pe care îmi doresc să le transmit echipei pe care o coordonez, și fără de care un dascăl nu ar putea duce la bun sfârșit misiunea pentru care există.

Gina Talos - profesor de limba engleză, Grupa Buburuzelor

 

Cred că fiecare copil, indiferent de naţionalitate, rasă sau condiţie socială, merită o educaţie excelentă, iar misiunea mea este de a oferi acest lucru tuturor copiilor cu care lucrez. Am început drumul ca profesor de limba engleză acum 11 ani. Experienţa mea variază de la cei mici, de numai 1 an, la cei mari, de 18-19 ani. În ultimii 3 ani am preferat să colaborez cu diferite grădiniţe internaţionale şi de stat, deoarece satisfacţia cea mai mare o am atunci când observ licărirea din minţile şi sufletele curate ale copiilor. Formarea profesională se îmbină armonios cu formarea de părinte a trei copii minunaţi. Mă simt binecuvântată că pot să mă bucur de energia pe care mi-o oferă copiii grădiniţei IOANID şi de faptul că eu pot oferi copiilor o educaţie prin iubire.

Andreea Ionescu – profesor pentru invatamant prescolar, Grupa Buburuzelor

 

 

" The future of the world is in my classroom today ."

Cu totii visam la o lume mai buna pentru cei mici, iar educatia lor este primul pas pe care il facem impreuna. Sunt incantata ca pot contribui la formarea lor si ador sa ma las ghidata de spiritul jucaus, de atitudinea pozitiva, de unicitatea gandurilor, emotiilor si comportamentelor ce ma inconjoara in fiecare zi in clasa. Descoperim atat de multe lucruri interesante impreuna incat pot sa declar convinsa ca am ales una dintre cele mai frumoase meserii din intreaga lume.

Cu o experienta de 11 ani in invatamantul prescolar privat si multi pitici care au crescut si evoluat in jurul meu, am strans multe amintiri frumoase dar si cea mai mare satisfactie pe care o poate primi un dascal : certitudinea ca am ajutat un omulet sa devina un om mare . Ma alatur echipei IOANID dornica de noi provocari si pentru a crea impreuna cu restul echipei amintiri si mai frumoase!

Bugală Andreea - profesor pentru învăţamântul preşcolar, grupa Albinuţelor

 

“Educatoarea joacă oarecum rolul cristalului care polarizează lumina difuză și o transformă în raze care se răspândesc într-un splendid curcubeu.”  ( S. Herbiniere – Lebert )

Profesia mea este una complexă și nobilă, dificilă, dar și plăcută, umilă și mândră, exigentă și liberă, în care  ”a ști” nu înseamnă nimic dacă știința ta nu o împărtășești copiilor, cu emoție și forță spirituală.

Bianca Stoica - profesor limba engleză, grupa Albinuţelor

 

Iubesc copiii, spontaneitatea şi modul lor de a se bucura de fiecare clipă... Înţeleg  şi respect nevoile acestora şi mă simt împlinită atunci când pot contribui la dezvoltarea cunoaşterii, a creativităţii, autonomiei şi încrederii copiilor în forţele proprii. Iubesc lumea inocentă a copiilor...este minunat cum prin jocurile , cântecele şi zâmbetele lor, lumea devine un loc frumos şi bun...
 
Am absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea engleză-franceză, şi predau în învăţământ de 13 ani, abordând atât curiculum-ul românesc, cât şi pe cel britanic. Am participat la numeroase cursuri de perfecţionare profesională şi schimb de experienţă cu instituţii de învăţământ din ţară şi de peste hotare.
 
La IOANID, îmi doresc să contribui în continuare la asigurarea unei educaţii de calitate prin metode de predare moderne, convinsă fiind de faptul că aici copiilor li se oferă respect, grijă, dragoste, înţelegere şi empatie. Astfel, putem contribui la dezvoltarea armonioasă a celor pe care, noi, profesorii, îi educăm şi pentru care reprezentăm modele.

Nicoleta Puescu – profesor pentru invatamant prescolar, grupa Albinuţelor

 

„Toti oamenii mari au fost candva copii.”- Antoine de Saint-Exupery

Copilul este precum un diamant a carui adevarata stralucire o poti vedea doar slefuindu-l. Am debutat in invatamantul prescolar privat in anul 2012 cu dragoste pentru copii si dorinta de a forma caractere, de a ne bucura impreuna de cea mai frumoasa etapa din viata unui om - copilaria.

A fi educator este o arta! Aceasta profesie reprezinta pentru mine un mic univers in care totul este posibil, un izvor de cunoastere si crestere deopotriva.

Impreuna cu echipa IOANID imi doresc ca acest mic univers sa ii inspire pe cei mici sa paseasca cu incredere si curaj in viata si sa prinda aripi in indeplinirea viselor lor.

Maria Mihăilă - profesor pentru învățământul preșcolar, grupa Licuricilor

 

Am început această minunată ,,călătorie’’ în universul copilăriei acum 8 ani, determinată de convingerea că profesorul nu este doar cel care educă, ci este persoana care oferă zilnic o bucățică din viața sa copiilor cu care lucrează, le îndrumă pașii permanent, le satisface nevoile, le oferă dragoste necondiționat și, nu în ultimul rând,  creează modele.

Pornind de la această deviză, am absolvit liceul Pedagogic ,,Matei Basarab” din orașul Slobozia în anul 2007. Ulterior, am devenit licențiată a Universității București, facultatea de Comunicare socială și Relații Publice, am obținut definitivatul în învățământul preșcolar în 2011 și am absolvit cursurile programului de master ,,Management educațional”.

M-am alăturat echipei IOANID plină de entuziasm și dornică de a-mi canaliza dinamismul, creativitatea și motivația puternică într-un cadru educațional prestigios. Am fost întâmpinată cu multă căldură și profesionalism.  Aici, fiecare zi petrecută alături de copii îmi aduce veselie, clipe minunate, satisfacție, iar finalul fiecărui an școlar, sentimente incomparabile.

Ema Ionescu - profesor de limba engleză, grupa Licuricilor

 

Întotdeauna mi-a plăcut să împărtăşesc celor din jur din ceea ce ştiu, din ceea ce sunt. Am simţit că fiecare copil cu care am lucrat a plecat în lume, în viaţă, cu o parte din mine, şi astfel am contribuit puţin la evoluţia societăţii. Pentru mine, viitorul unei ţări, al unei civilizaţii sunt copiii şi, de aceea, o educaţie solidă, de cea bună calitate, este esenţială încă de la naştere. Acesta este motivul principal pentru care am ales să lucrez cu copii mici şi foarte mici, deşi mi-am început cariera ca învăţătoare. Timp de 13 ani am avut oportunitatea să experimentez sistemul britanic de învăţământ într-una din cele mai bune grădinițe internaţionale din Bucureşti. Acolo mi s-a oferit şansa de a beneficia de numeroase sesiuni de pregătire, atât în România, cât şi în Marea Britanie, referitoare la dezvoltarea şi evoluţia copiilor mici, metode şi tehnici de predare moderne, dar şi de istorie a educaţiei, cu posibilitatea aplicării cunoştinţelor în practica mea curentă.

Pentru mine, fiecare copil reprezintă el însuşi un univers, pe care înveţi să-l cunoşti şi îl ajutaţi să funcţioneze în acord cu propriile lui legi gravitaţionale. Noi, ca educatori, trebuie să le oferim copiilor nu doar informaţie, ci şi instrumentele care să faciliteze învăţarea pe tot parcursul vieţii. Primii ani din viaţă sunt cei mai importanţi şi de aceea ofer atenţie, în egală măsură, atât dezvoltării cognitive, fizice şi a limbajului, cât şi celei socio-emoţionale.

M-am alăturat cu entuziasm echipei IOANID şi cred în sistemul educaţional pe care îl promovează. Apreciez faptul că, având la baza valorile şi tradiţiile româneşti, Scoala IOANID are ca scop formarea unor oameni de valoare, folosind tehnici şi mijloace moderne de educaţie. Sper şi cred că noi suntem schimbarea de care societatea modernă are nevoie.

Nicoleta Haras - profesor de limba engleză, grupa Libelulelor

 

Mă consider o persoană dedicată profesiei alese, determinată şi entuziastă, dinamică şi plină de compasiune. Ador să fiu în compania copiilor, lumea lor, sinceră şi încărcată de iubire, mă face să mă simt împlinită. Văd prin ochii lor, aud prin urechile lor, respir prin ei, trăiesc prin ei. I can also say "I touch the future. I teach."


DE CE AM ALES IOANID?
Am ales IOANID pentru că am considerat că este foarte aproape de modelul nord-american de educaţie preşcolară, o educaţie deschisă modernului, inovaţiilor, îndrăzneaţă şi provocatoare, care oferă şanse de afirmare, de promovare şi de provocare. IOANID mi-a reţinut atenţia prin ţinută de înalt profesionalism.


CE ÎMI PLACE LA JOB-UL ALES?
Oportunitatea de a fi în mijlocul copiilor, de a interacționa cu ei şi de a-i învăţa. Nu în ultimul rând, de a învăţa de la ei. Îmi plac libertatea în abordarea diverselor idei, creativitatea şi deschiderea. Am rămas impresionată de entuziasmul şi suportul celorlalte cadre didactice. De admirat!


CE ÎMI DORESC SĂ FAC LA IOANID?
Mi-ar plăcea să pot implementa o parte din experienţa acumulată pe parcursul celor 7 ani în Canada. Există condiţiile necesare implementării, am remarcat dorinţa de a înnoi şi motivaţia de a ne apropia de standardele occidentale.

 

Ştefania Toma - profesor pentru învățământ preșcolar, grupa Furnicuțelor

 

Îmi plac copiii, cei mai mici şi aflaţi în prima copilărie, mai ales ochii lor. Am sentimentul că se deschid spre o veşnicie… În plus, fac parte dintre acei oameni care îşi urmăresc ţinta cu perseverenţă – iarăşi, o caracteristică timpurie. Aşadar, dacă mi-am dorit să ajung la catedră, se poate spune că am fost sortită să reuşesc. De aceea, am ales să urmez cursurile Liceului Pedagogic „Ştefan Bănulescu”, cursuri de 4 ani, specializarea învățător-educatoare. După absolvire, m-am angajat ca educatoare, lucrând cu nişte copii minunați. Alături de ei am participat la numeroase concursuri şi festivaluri: „Festivalul de colinde-2007”, Proiectul Educativ Naţional ”Tradiţii populare româneşti-2008”, Festivalul de colinde „Astăzi S-a născut Hristos-2008”, „Festivalul Mărţişorului-2009”, Proiectul Educaţional ”Pipo”. În 2009, am obţinut definitivatul în învăţământul preşcolar, iar apoi gradul II. În paralel, am urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă ale Universităţii Bucureşti la Universitatea din București (2007-2010) şi pe cele ale masterului Comunicare şi comuniune eclesială în spaţiul ortodox (2010-2012). Din toamna anului 2010 m-am alăturat echipei de la grădiniţa IOANID.

Pentru mine grădiniţa înseamnă o prelungire a copilăriei…

Ioana Ciutura - profesor limba engleză, Grupa Furnicuțelor

 

Sunt absolventă a Facultații de Psihologie și mi-am început activitatea în învăţământul privat ca educatoare, unde timp de 5 ani am avut rolul de teacher la una dintre şcolile private internaţionale de prestigiu.

M-am alăturat echipei IOANID convinsă fiind că este o grădiniță care îmi oferă posibilitatea dezvoltării mele profesionale, în cadrul căreia mă simt binevenită și apreciată, dar și un loc unde copiii învaţă în cele mai bune condiţii.

Sunt fericită că mi-am ales una dintre cele mai frumoase meserii din lume și, în lucrul direct cu copiii, am descoperit că am calităţile unui bun profesor: răbdare, tact pedagogic, abilitatea de a mă adapta nivelului de înţelegere al copilului, creativitate, plăcerea de a lucra cu copii.

Am descoperit bucuria de a preda atunci când am început să văd progresele făcute de copii, curiozitatea și dorința acestora de a învăţa ceva nou în fiecare zi.

Ruth Saramet - profesor limba engleză, Grupa Fluturașilor

 

Copilăria este cea mai frumoasă etapă a vieţii!
Încă din liceu am nutrit o mare dragoste față de copiii și am simițit că aceasta este chemarea mea: să îi îndrum în primii pași în viață, să îi ajut să descopere lumea, să fiu lângă ei când învață primele lucruri. Din acest motiv, lucrez cu copiii preșcolari. Mai mult, sunt o persoană sociabilă și calmă, deschisă spre nou, care știe cât de importantă este comunicarea pentru dezvoltarea armonioasă a copilului și adolescentului. De aceea, întotdeauna sunt dispusă să îi ascult pe copii, să îi înțeleg și să îi susțin. Mi-am completat dezvoltarea profesională cu programul de master “Psihologie şcolară şi consiliere educaţională” din cadrul Universităţii “Titu Maiorescu” din Bucureşti şi cu studii privind competenţele lingvistice de limbă engleză. În primăvara anului 2013 m-am alăturat echipei IOANID şi am întâlnit oameni pasionaţi şi dedicaţi în ceea ce fac. Suntem o echipă compactă şi plină de entuziasm!

Cristina Mihai - profesor pentru învatamant preșcolar, Grupa Fluturașilor

 

Teachers are a work of heart

A fi educator este una dintre meseriile care nu au rețete sigure pentru a face orice persoană competentă și performantă. A fi un bun educator este ca o a doua natură, cu care ești pur și simplu înzestrat.

Persoană dedicată copiilor, cred cu tărie că o educație de calitate, primită încă din primii ani de viață, poate evidenția potențialul lor maxim. De aceea am ales să mă alătur echipei IOANID, unde am descoperit educatori care oferă un mediu propice educației și dezvoltării armonioase, într-o atmosferă plină de grijă și respect pentru cei mici.

În urma experienței acumulate de-a lungul celor 5 ani de lucru în școli internaționale ce funcționează pe curriculă britanică, am acumulat cunoștinte cu privire la metode de educație modernă. Aceste practici mi-au permis să observ evoluția copiilor atât din punct de vedere intelectual cât și din punct de vedere social, copiii acumulând cunoștinte noi prin intermediul jocului .

Noi, ca dascăli și educatori, creăm de fapt contextul în care copilul se autoeducă. Trebuie să realizăm contextul optim, pentru ca, prin noi, copilul să se educe singur, asa cum trebuie să se educe el prin propriul său destin launtric.

Alexandra Florea – profesor pentru învățământ preșcolar, Grupa Libelulelor

 

Pasiunea pentru educația copiilor s-a manifestat încă din adolescență, având model trei membrii ai familiei din care provin, toți fiind cadre didactice.

Îmbinând această pasiune cu dragostea față de pictură, am descoperit în activitățile mele didactice, o evoluție a copiilor mult mai rapidă în acumularea informațiilor.

Ca și cadru didactic, în decursul celor șapte ani de experiență în învățământul preșcolar și primar, am urmărit unicitatea fiecărui copil și modul lor de a-și exprima trăirile și imaginația.

Scopul meu în educație fiind acela de a introduce copiii într-o lume magnifică, în care ei să fie centrul atenției.

Am ales Grădinița Ioanid, pentru că aici am găsit un sistem de valori asemănător și compatibil cu cel în care cred.

Loredana Roşu - profesor limba engleză, grupa Greieraşilor

 

Mi-am ales această meserie pentru că iubesc strălucirea din ochii copiilor...acea strălucire care ne trimite într-o lume unde totul este posibil. De aceea, în cadrul activităţii mele, fac tot posibilul pentru a valoriza particularităţile fiecăruia.

Am urmat cursurile Colegiului Naţional Elena Cuza din Bucureşti, specializarea învăţător- educator, şi am absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Ulterior, am participat la cursuri multiple, care au vizat dezvoltarea creativităţii şi a inteligenţei emoţionale specifice vârstelor mici.

M-am alăturat echipei IOANID dornică de noi experienţe prin intermediul cărora să pot oferi educaţie la un nivel înalt. La IOANID îmi propun ca spontaneitatea şi creativitatea preşcolarilor să fie încurajate, iar apoi canalizate pentru o dezvoltare armonioasă. Sunt mândră că în fiecare zi aici mă pot alătura inocenţei şi veseliei copilăriei!

 

Elena Dumitru - profesor limba engleza, grupa Greierasilor

 

Pentru a putea întelege gândirea şi reacţiile copiilor e nevoie, în primul rand, să te transpui în lumea lor, să faci parte din joaca şi interacţiunea lor cu tot ce e nou. Debutul meu în această lume imprevizibilă a avut loc acum 12 ani ,după terminarea studiilor superioare , specializarea Limbi Străine. Iniţial,teama mea era să nu-i dezamăgesc... iar lor le era teamă de toate noutăţile care veneau odata cu mine. Însă, pe parcurs, am aflat împreună că putem să ne distrăm învăţând. După terminarea studiilor la Universitatea Spiru Haret, am întalnit nenumăraţi copii cu care am lucrat cu mare plăcere. Am organizat felurite concursuri, am pus în scenă adevărate spectacole în limba engleză cu copii de grădiniţă, am organizat evenimente, ne-am distrat „englezeşte”, am legat prietenii sincere... De asemenea, am lucrat cu plăcere în cadrul unui after-school oferindu-le copiilor toată dragostea şi implicarea mea. In anul 2012 m-am alaturat echipei IOANID unde am găsit oameni cu adevărat implicaţi şi copii de-a dreptul fericiţi. La aceste lucruri voi contribui şi eu,cu tot dragul !
''''
 
Afla mai multe
DESPRE IOANID
Afla mai multe
4MOTIVE PENTRU CARE SA ALEGI IOANID

Inscrieţi-vă folosind adresa dvs. de e-mail pentru a primi periodic noutăţi.NEWSLETTER